dimarts, 31 de juliol del 2007

LA MANCA DE COHERÈNCIA DE CIU

CiU fa responsable al ministre d’indústria del govern espanyol Joan Clos de l’apagada de Barcelona de principis de la setmana passada i en demana la dimissió. Un ministre que porta pocs mesos al govern en pot ser responsable, tal vegada d’una part, però, en tot cas també ho serien als anteriors ministres del departament, inclòs l’actual President de la Generalitat. Però també, perquè no, l’anterior govern de la Generalitat de CiU amb el suport del PP i les pròpies companyies elèctriques. En aquest cas cal qualificar la proposta de CiU d’oportunista.
Potser per salut democràtica, els polítics, deurien d’afrontar les situacions que els hi son desfavorables amb dimissions, perquè no? Però qui ho fa? Si donem un repàs a la curta història de la democràcia restablerta d’Espanya, no en trobarem molts... Em venen al cap Alfonso Guerra, pels negocis del seu germà Juan, Narcís Serra, per un escàndol al CSID, Manuel Pimentel, per discrepàncies amb el govern d’Aznar i Joan M. Cullell, per les fosques relacions d’un cunyat seu en trames immobiliàries. Però la llista hauria d’haver segut més llarga: El propi Aznar, per la guerra de l’Iraq, Artur Mas perquè una nit on Catalunya fa sofrir una gran nevada ell estava ballant a una discoteca. Felip Puig perquè quan a Comisión Nacional del Agua es tenir que votar al Plan Hidrológico Nacional, per evitar fer-ho es va absentar amb l’excusa d’estar indisposat. I, finalment, el president Pujol, també per la seva actuació al no oposar-se al transvasament de l’Ebre i estar al costar del seu poble quea se li va demanar!!
Així que abans de demanar alguna cosa cal una mica més de coherència: NO DEMANIS ALLÒ QUE TU NO ESTIGUIS DISPOSAT A FER!!