divendres, 31 d’agost del 2007

OLIVERES I GARROFERS

Llegeixo a la Veu de l’Ebre que el conreu de la garrofa pot ser alternativa a l’oli d’oliva. Mirem de no caure amb els mateixos errors de sempre: la súper producció del cultiu. Tal i com ha passat amb les taronges ara i els presseguers fa uns quants anys. Les possibilitats de la garrofa son diverses: des de pinsos per al bestiar a la farina dels garrofins emprada per fer espessants per a farinetes de nadons, gelats, etc. passant per les càpsules de les píndoles, cada cop menys usades. La fabricació de pinsos per animals ha de considerar-se una alternativa possible a l’actual fabricació que usa com a base deixalles del propi animal com les vísceres. Les vaques boges van sorgir precisament d’això. Si des de els governs estatals (impulsat per la UE) afavorissin la producció d’aquest cultiu, així com la de cereals per a la producció de combustibles substitutius dels derivats del petroli, ens trobaríem davant d’una veritable alternativa als productes tradicionals. Ep! I l’oli d’oliva ni tocar-lo!