divendres, 12 d’octubre del 2007

ESPANYA UN PAÍS DEMOCRÀTIC AMB LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ

Que avui 12 d’octubre a la parada militar de Madrid escridassessin al president del govern José Luis Rodríguez Zapatero, era més que previsible. Per això existeix la democràcia i la llibertat d’expressió.

Però la majoria dels qui l’han escridassat (en persona o els seus pares), en temps de Franco acudien a la Plaza de Oriente a victorejar el Caudillo. Allí n’hi havia xiulets ni escridassades.

Aquesta mena de gent, no ho dubtem, són uns nostàlgics del règim dictatorial de Franco. Són els que acudeixen a les manifestacions convocades pels bisbes o l’AVT. Ells protesten, però no volen que ho facin contra ells. Llibertat d’expressió, sí, però només cap a una direcció. Ahir ho deia Iñaqui Gabilondo Pujol a Cuatro: “Propongo que se canvie la Ley electoral que sólo tendrá dos artículos. Artículo primero.- Sólo el Partido Popular puede ganar las elecciones. Artículo segundo.- Y si no las gana se aplicará el artículo primero”.

6 comentaris:

poemes i lletres ha dit...

Mira si és democràtica Espanya, que Catalunya no podrà jugar a futbol demà perquè no li ha passat pels ous al senyor Villar. Mira si és democràtica, que el PSOE ens va retallar totes les possibilitats d'autogovern amb el "cepillao" de Guerra, que va deixar l'estatut en no-res. A això se li diu democràcia. Uns anaven a la plaça d'orient i els altres retallen estatuts. hi ha diferència?

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

En aquest mateix bloc, jo mateix he arribat a demanar la dimissió de Villar. Veig que no comparteixes certes opinions amb mi. Però no passa res. Tu veus fantasmes només en una direcció i te ho ben asseguro. Fantasmes n’hi ha cap a tots els costats. El PSOE, afortunada o desgraciadament és una parit molt gran i amb molta diversitat d’opinions. N’hi ha d’altres molt més petits com ERC i Convergència on les divergències també són evidents. Jo també he criticat i criticaré gent del PSOE com ho he fet amb el Bono i amb el Rodríguez Ibarra .
No sé quants anys tens però de ben segur que de l’època franquista te’ n recordes poc i el teu pare tampoc te n’haurà parlat massa. Pots criticar l’Estatut, però en tenim. Què no és el millor? Comparteixo la teva opinió. Però és que abans ni se’n podia somiar i menys parlar-ne!
Ara, què no t’agrada, no el vas a votar i aquí s’acaba tot.
Jo de vegades voldria ser com vosaltres, que viviu en un somni permanent i penseu que l’endemà és avui. Desgraciadament a Espanya hi ha molt reaccionar i, com t’he dit no només al PP. Per això les batalles s’han d’anar guanyat de mica en mica.
Amic meu, comparat les manifestacions de la Plaza d’Oriente en tenir o no tenir seleccions és un insult a la democràcia, creu-me!

poemes i lletres ha dit...

Quan va morir Franco tenia 8 anys, però sóc conscient del que va suposar el franquisme ja que tinc bons coneixements d'història. Ara, també sóc conscient del que ha fet el PSOE: dinamitar les possibilitats d'autogovern de Catalunya. Si ho arriba a fer el PP, hauria sortit Catalunya al carrer. Ara, cap cots. Ha estat un desastre que ens el toca engolir a marxes forçades. Cal que la gent del PSOE d'aquí sapigueu què heu fet: tirar en orris les possibilitats d'autogovern. Després vénen Villars i companyia, però el greu ho va fer Zapatero. Divergències al PSOE? Vàreu tots estar d'acords en carregar-vos l'acord del Parlament de Catalunya.
Insult a la democràcia? Ho dieu els del PSOE que no vàreu respectar la decisió del Parlament de Catalunya. Aquesta democràcia us la podeu confitar. Llàstima que ERC us permeti governar, en un error monumental del partit al qual voto.

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Primer.- A Catalunya no som PSOE, som PSC (encara que en portéssim el cognom) Segona.- Perquè votes ERC si no n’estàs d’acord? Tercera.- Vols dir que no estàs més prop de CiU? En els dos comentaris ni una sola referència al pacte Zapatero-Mas. Pel que veig ets un nacionalista de la rama soberanista, o sigui proper a Carretero i “col•laboracionista” de CiU. Encara que no t’ho sembli en alguns aspectes puc ser molt nacionalista. Així ho avalen alguns test que he fet. I saps el perquè no estic a Esquerra? Perquè us penseu posseïdors de la veritat absoluta. No ets el primer votant d’Esquerra que conec i esteu tots tallats pel mateix patró. O si no... diguem si t’has equivocat algun cop. Ja sé que ERC sí, fent president primer a Maragall i després Montilla. Em refereixo a tu?
Jo primer vaig “patir” a Franco i després Jordi Pujol. Vaig tenir que aguantar tota la supèrbia de CiU durant 23 anys gràcies a l’Heribert Barrera que per a ser president del Parlament va votar Pujol. Per higiene política, penso, era necessari un canvi. Segur que tu no ho pensaves!

poemes i lletres ha dit...

No estem d'acord en absolutament res, com a exemple que les bases d'ERC i del PSOE no tenen cap afinitat. El pacte Mas-Zapatero va ser vergonyós, pel fet que el farsant de la Moncloa va pactar amb l'adversari de Maragall, i es va carregar tot un president de la Generalitat (que a mi no m'agradava, però era el president). No he estat mai proper a CiU, el que sí que tens raó és que sóc independentista. Si m'he equivocat, infinitat d'ocasions. Els del PSOE també esteu tallats pel mateix patró, com tu dius. Sou especialistes en deixar en no-res l'autogovern català. I no ho dic jo, ho diu Alfonso Guerra el vostre retallador personal. Quant a patró, els vau votar a gust les retallades. Veritat absoluta? I la teua? Tu també ets contundent amb els convergents, en altres posts, i tens dret a ser-ho. Com deia Joan Fuster, el més semblant a un espanyol de dreta és un espanyol d'esquerra. Per cert, també compares Franco amb Pujol, i em criticaves que comparés Plaça d'orient amb seleccions nacionals, que el PSOE us encarregueu d'il·legalitzar. Cal recordar Fresno, va ser el PSOe qui va fer totes les gestions contra la federació catalana de patinatge, no Acebes. I puc votar a quim doni la gana, encara que després me n'hagi de lamentar. Com sou els del PSOE (no uso mai les sigles regionals, per a què?).

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

També el més paregut a un nacionalista espanyol deu ser un nacionalista regional (i ho dic així per usar la mateixa terminologia treva i posar al mateix sarró als de les altres nacionalitats, regions o com ho vulguis qualificar. Com veig que t’entestes en anomenar als socialistes catalans com PSOE, te’n vaig a dir una. Els estereotip dels d’ERC és un jove nascut a una família benestant que en la vida s’ho ha trobat tot fet.
A més quin “xurro” que has agafat. Què pretens que aguanti les teves dèries? De segur que deus conèixer molta gent amb qui pots parlar tranquil•lament i si no, ja te’n recomanaré jo unes quantes.
Ah! I segueixo pensant que quan escrius dius el que sents i per tant, per molt que digui i opini jo no “baixaràs del burro”. Tu mateix...