dimecres, 31 d’octubre del 2007

LA IMPUTACIÓ D'IBARRETXE

Pedro Pacheco, qui fou alcalde de Jerez de la Frontera (Cadis) va dir que la política era un “cachondeo”. El van condemnar per dir-ho. Així que jo no ho diré, però al menys, si em semblen sospitoses algunes decisions. Jutjar al lehendakari del País Basc per reunir-se i parlar amb la banda terrorista ETA està fora de tot context i de tota lògica democràtica. A Ibarretxe i als altres imputats, però sobre tot al primer.
El lehendakari és al seu territori la màxima autoritat i per tant s’ha de donar-li el màxim de confiança i marge de maniobra en l’exercici de les seves funcions. Amb la ETA no van reunir-se per prendre un cafè (què potser també), sinó per parlar de pau a Euskadi i a tot el territori Espanyol. O dit d’una altra manera, per aturar moltes morts! Si ell no està capacitat per fer-ho... qui sinó?
He vingut reclamant des de fa molt temps una despolitització de la Judicatura. Aquest em sembla un cas perfectament enquadrable dintre de dita politització. Només cal veure que el PP, està la mar de content de que se’l jutge. Per alguna cosa serà...