dimecres, 10 d’octubre del 2007

L'ALTRA LLEI DE MEMÒRIA HISTÒRICA

Des de la Conferència Episcopal ho desmenteixen, però resulta molt sorprenent que mentre s’està elaborant la Llei de la Memòria Històrica, el Vaticà vulgui beatificar 498 màrtirs de la Guerra Civil Espanyola.

Realment penso que podent fer el que els roti, però que no facin més crítica sobre una llei què, per a mi, farà justícia a moltes famílies que van veure com una nit s’emportaven el pare o al fill o a tots dos i al dia següent apareixia mart a la cuneta d’alguna carretera. Què la República també va fer malifetes? De ben segur que sí, però el règim de Franco, la dictadura, va tenir més temps. 40 anys! I per tant la possibilitat de fer-ne moltes més.

Què entre els màrtirs hi ha capellans? Pot ser sí, però, és que els capellans, pel fet de ser-ho no poden ser dolents? Hi ha molts testimonis que expliquen com van delatar algú pel simple fet de ser simpatitzant de la República, per ser roig.

Sinó, mireu l’exemple que portent avui els diaris. El del capellà argentí Von Wernich, acusat de sis homicidis, tortures i segrestos.

El que realment “xoca” és què un catòlic, per molt mal que faci, després va a l’església, es confessa i se li perdonen els pecats... fins la propera. O com un capellà culpable de 6 morts pot seguir sent-ho i resar cada dia a Crist? Incongruències de la vida... o de la mort!