dimecres, 31 d’octubre del 2007

LES TRES BESSONES I SÁNCHEZ LLIBRE

Es diu que les comparacions són odioses. Però hi ha casos on l’evidència s’imposa per sobre de la resta de coses. Em refereixo al vídeo de les Tres Bessones on s’ensenya als nens immigrants què és Catalunya. Jo no he vist el vídeo, però pareix que en un punt determinat es diu què “el Barça és Catalunya”. Una afirmació tan categòrica està fora de lloc. Però el cabreig de Sánchez Lliure, president de l’Espanyol, també. En unes declaracions seves li vaig sentir dir “que pensarien els altres clubs de Catalunya” i en va enumerar uns quants (Nàstic, Joventut de Badalona, Granollers, Reus Deportiu, etc.) . De ser així, on posaríem el límit? Quins caldria citar i quins no? Sí bé l’Espanyol és el segon equip de futbol de Catalunya, hi altres clubs molt importants que S. Llibre va ometre, com, per exemple el GEIEG de Girona, un dels que té més socis de Catalunya i no he sentit protestar el seu president, ni tampoc els dels altres clubs. I és què una gran majoria de catalans no hi posen cap objecció a l’hora de considerar el FC Barcelona com l’equip més representatiu de Catalunya: per història, per títols, per ressò mediàtic dels seus jugadors, etc.
Sempre he pensat que S. Lliure no està a l’altura per ser president de l’Espanyol. Les seves declaracions i comportament crec que avalen aquesta afirmació. Per a mostra recordo aquella vegada que va assegurar que no tornaria al Nou Camp. Un president de l’Espanyol no pot enfrontar-se de manera oberta a l’altre equip important de la ciutat. A la llarga hi té més a perdre que a guanyar.
No obstant, penso que si el vídeo de les Tres Bessones fereixi susceptibilitats d’algú, millor que les coses es corregeixen abans de la seva distribució entre els infants vinguts de fora.

Ah! I avui no opinaré ni del nom del seu club ni del torneig que organitza cada estiu, però també hi hauria molt que dir!