dilluns, 1 d’octubre del 2007

MATRICULES DE COTXE FRANCESES: QUINA ENVEJA!

L’actual format de matrícula de l’Estat Espanyol va ser aprovat en temps del govern del PP amb José María Aznar al cap davant. Es va triar entre diversos formats, però finalment van ser descartats tots menys el que va ser triat. Va ser la manera de demostrar que Espanya és Una! Així entre els habitants de les diferents comunitats del Reino, no hi havia diferències.

A França van a canviar-les ara. Deixaran al darrera l’actual format i què fa un grapat (moltíssims) anys que s’usa per un alta que no han explicat. Però allò que és segur, és que a un país tan centralista com França, portaran el distintiu del departament d’origen del conductor, l’equivalent a la província espanyola.

Mentre aquí fa ans que no se’n para, al menys d’una manera global. Proposo que s’iniciï una campanya per reclamar poder posar el distintiu de la comunitat autònoma a la matrícula. Ara som molts els qui el portem, però pegat al costa i mirant de no infringir la llei. Ja se sap que si el portes enganxat a sobre de la matrícula et poden multar.