dimarts, 23 d’octubre del 2007

UNA DRETA ESPANYOLA IRRESPONSABLE

Les declaracions fetes ahir pel cap de l’oposició espanyola Mariano Rajoy on discrepava que el canvi climàtic sigui el “gran problema” ens han de preocupar a tots plegats. Tots els estudis mitjanament seriosos que s’estan fent apunten cap a un canvi en l’aspecte de la Terra per aquest segle. Així el nivell del mars pujarà inundant les zones més baixes com són els deltes.

Si ens hi posem a pensar veurem com una de les mesures del govern Aznar y a la que Rajoy no ha renunciat és el transvasament de les aigües de l’Ebre cap el llevant espanyol. Reconèixer que el canvi climàtic incidirà molt negativament al Delta de l’Ebre, seria el mateix que dir que, davant l’expectativa de negoci de València i Múrcia, que es pensa fer gràcies a l’aigua sobrera del nostre riu, renuncia a fer el canal cap al sud. Això faria que molts valencians i murcians sobre tot ja no hi confiessin i fruït d’aquesta desconfiança poguessin canviar el seu sentit del vot cap a altres formacions.

Les esperances de guanyar es veurien considerablement minvades. Ho enteneu?

Diuen que per a mostra un botó. Fixeu-vos bé el que està passant als Estats Units. Un país que en els darrers anys ha estat governat per una dreta pura i dura. Han pres alguna mesura? Ells que són els grans contaminadors com a primera potencia industrial que són, tot el tema del canvi climàtic tampoc els importa gents. Els neoconservadors, normalment, no paren d’emmirallar-se en el país americà. Una altra prova més que evident que un hipotètic govern del PP no prendria cap tipus de mesura per evitar la desertització del nostre planeta.