dijous, 15 de novembre del 2007

MÉS SOBRE LES BOSSES DE PLÀSTIC

Ahir us parlava que a Londres volen reduir el volum de bosses de plàstic, d’aquestes que s’usen al supermercats. Es veu que a Espanya també ho tenen pensat de fer, fins i tot, la previsió inicial era que es posés en funcionament aquest mateix anys. El govern espanyol ha demanat col·laboració a les CC.AA. i així, la Generalitat ja ha pensat en aplicar una taxa d’ús.

Avui mateix he escoltat a la SER un petit debat entre una representant de Greenpeace y el president de la federació espanyola de fabricants de bosses. Naturalment cada un d’ells defensava la seva postura, però la del president dels fabricants la veig com més interessada. Fins i tot ha arribat a dir que les bosses res tenen a veure amb el canvi climàtica. Mentre, la representant de la oenegé ecologista deia tot el contrari. Què si el plàstic es fa a partir del petroli, hi tenen a veure bastant amb l’escalfament del planeta.

Eliminació o reducció? tot pas que es faci per suprimir o reduir aquest tipus d’envasos, benvingut sigui si això acaba beneficiant el nostre planeta blau.

1 comentari:

Brian ha dit...

Jo crec que si, que es prou evident que s'han d'anar eliminant. Un primer pas és reciclar, pero mil vegades millor, eria reduir l'us en primer lloc (com diuen els de la Body Shop; Reduir, Re-usar, Reciclar - en este orden).
De fet, ja fe uns anys a Anglaterra que va surtint esta proposta, pero de moment ha quedat nomes en la voluntad de les botigues. Hi ha molts de supermercats que, o no donen bosses, o t'ofereixen bosses de tela, mes fortes i reusables, per un cost minim - i m'ha alegrat veure la cantitat de persones que els fan servir, o porten bosses de casa per re-usar. pero es veu que encara no n'hi ha prou i potser si que fara falta legislacio.
Un anecdota - Encara m'ne recordo fa uns anys en un conegut super a Tortosa quan jo vaig treure unes bosses de plastic de la butxaca amb el logo d'un altre supermercat - va vindre el jefe i em va ficar aquestes bosses (amb la compra) dins de unes del seu supermercat! Espero que ara hem avançat una mica!
Finalment, no he anat mai als EEUU pero veig, a les pelis, que usen bosses de paper - suposo es per motius ecologics?