dijous, 15 de novembre del 2007

RENFE-HIFE, LA DESCOORDINACIÓ DE LES COMUNICACIONS

Els habitants de les Terres de l’Ebre estem molt lluny dels centres operatius i de presa de decisions. Això fa que moltes vegades tinguéssim la sensació de que no es pensa amb nosaltres el que caldria. Una de les principals deficiències són les comunicacions.
El tren, que hauria de ser el principal de transport és insuficient. Barcelona, amb tots el problemes de la xarxa de rodalies surt dia si, dia també als diaris. Mentre que els terres de l’Ebre seguim tenint els mateixos problemes de fa anys: pocs combois amb destinació a Tarragona i Barcelona i a la mateixa velocitat que fa molts i molts anys. L’altre dia em deia un amic: “Dintre d’uns mesos es podrà anar de Barcelona a Madrid amb l’AVE en unes 3 hores. En canvi des de l’Aldea a Barcelona segueix costant 2,5 hores com fa vint anys enrera!”. I raó no li falta. Però insisteixo, no és tant el temps com la freqüència de pas.
Després, encara un altre problema. La combinació amb els autobusos de la Hife que presten el servei, suposadament, amb la RENFE. Els horaris no són compatibles. Un exemple. A les 16:20 arriba un tren procedent de Barcelona i Tarragona a l’Aldea. L’autobús de la Hife haurà passar cinc minuts abans i el següent no arriba fins les 17:45! Tota una prova d’eficàcia! O volia dir ineficàcia! Ja no ho sé!