diumenge, 11 de novembre del 2007

ÉS AZNAR UN FEIXISTA COM DIU HUGO CHÁVEZ?

El debat pot esdevenir intens. En primer lloc anem a definir la paraula “feixisme”: “Forma de nacionalisme totalitari, implantada a Itàlia per Mussolini” (diccionari de la llengua catalana) D’Aznar com a President del Govern Espanyol es poden diferenciar dues etapes: quan no tenia majoria absoluta i tenia que comptar amb el suport de CiU i quan va treure majoria absoluta i va governar en solitari. En la primera etapa Aznar, fins i tot, parlava català en la intimitat. I potser cert. Se’n ha parlat moltes vegades però ningú coneix els motius. Ho explicaré. Ana Botella, la dona d’Aznar eren, sinó recordo malament, set germans i germanes. Vet aquí que una d’aquestes germanes estava casada amb un fill de la Ràpita. Els pares d’aquest noi, de parla castellana, regentaven un estanc al poble. Segurament, el cunyat d’Aznar devia parlar català. No conec ningú nascut a Catalunya de la meva generació que no parlés català. Així, podria ser, que en algunes reunions familiars, Josemari, hagués pogut dir alguna paraula en català.

La segona etapa, la de la majoria absoluta, va ser totalment diferent. Va governar Aznar de forma totalitària? La meva resposta seria sí. És evident, amb el suport del grup parlamentari del Partit Popular, però va fer coses pròpies d’un govern absolut; algunes d’elles utilitzant el Decret Llei sense tenir que passar pels parlaments espanyols. És Aznar nacionalista? Rotundament sí! Nacionalista espanyol, però nacionalista de totes totes. Llavors a la resposta què si és feixista, seria, a la meva manera d’entendre: sí, ho és. Un altre debat és si aprofitant la cimera Llatino-americana, era el lloc més adient per a que un president com Hugo Chavez digués això d’Aznar. O Carlos Ortega de que si l’empresariat espanyol són uns colpistes.

Sobre l’actuació de Zapatero, penso que va ser correcta, va dir allò que tenia que dir i, sempre em quedarà una pregunta. També Aznar hauria defensat l’actual President espanyol?, evidentment no de la mateixa acusació, però, de qualsevol altra?

1 comentari:

Jacme ha dit...

jo crec que el que va dir era una evidència innegable. Sí, l'Aznar és feixista, i segurament els empresaris espanyols estaven darrere el cop d'estat.
L'únic que aquell no era el lloc a on dir-ho. En una cimera així ha de prevaldre el "savoir-faire", i el tacte del veneçolà és de tot, menys subtil.
I no crec que l'Aznar hagués defensat a Zapatero de la mateixa manera que ho va fer el ZP...