divendres, 7 de desembre del 2007

4 x 5

He llegit a diversos mitjans que 3 de cada quatre conductors de les Terres de l’Ebre donen positiu per estupefaents als controls de la policia. Això no vol dir que el 80 % de la població sigui drogoaddicta. I és que els controls es fan normalment els caps de setmana prop de les zones d’oci de les nostres comarques, sobre tot a Tosses 21, el gran centre lúdic de les Terres de l’Ebre i de les comarques properes de Castelló i Terol.

I això és preocupant. Ja que estem parlant de la nostra joventut, dels nostres fills i fills d’amics i coneguts. I, segurament, els que comparteixen cotxe, si se’ls fes la prova també donarien positiu. Però la gran pregunta és: qui els hi ven? No fa gaires dies, fruït de un control més estrictes a la zona abans esmentada van poder atrapar un menor d’edat carregat de pastilles d’èxtasi. Però aquesta detenció és insignificant. Reclamo que es detingui als que subministraven la droga al detingut i als que estan per sobre d’aquells...

Manca quasi un any per a que els Mossos puguin arribar a fer aquest tipus de tasques, però amb els quasi onze mesos que queden no poder estar-nos de braços creuats. La policia que hi te ara competències ha d’extremar els seus controls i aplanar el cami per a quan arribin els altres.