dilluns, 10 de desembre del 2007

EL TANCAMENT DEL REPETIDOR DE TV3 AL PAÍS VALENCIÀ GREU ATEMPTAT A LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ

Us parlava fa uns dies en aquest mateix blog de que el govern valencià volia tancar el repetidor que té TV3 a la serra de la Carrasqueta a Alacant. També que un jutjat havia comdemnat a Acció Cultural del País València a pagar 300.000 euros (un 50 milions de pessetes) per haver-se oposat al seu tancament. No us parlaré de la magnitud de multa que, personalment, em pareix desorbitada. Us vull parlar del fet. Un fet greu i tal com han dit la gent de ACPV, “és l’atemptat a la llibertat d’expressió més greu des del restabliment de la democràcia en aquest país”.

A l’actual govern del PP, tot els que els sona català, els sona malament. I a sobre, la televisió “oficial”, Canal 9, es permet fer campanyes demagògiques demanant l’aigua de l’Ebre per a regar els camps de golf, els parcs temàtics i les urbanitzacions construïdes gràcies a l’especulació dels terrenys per part de promotors sense massa escrúpols.

El Conseller de Cultura de la Generalitat Catalana Joan Manuel Treserras ja s’ha pronunciat demanant reciprocitat: “si Canal 9 pot veure’s a Catalunya sense problemes, TV3 també ho ha de fer al País Valencià) També el President Montilla ha titllat el fet “d’oportunista i només emparat per motius polítics i no tècnics”.

Esperem que entri el seny a tota aquella gent, tant del govern valencià com dels jutjats i que a no trigar es pugui tornar a veure sense problemes les emissions de la televisió pública catalana.