diumenge, 16 de desembre del 2007

TORNEN LES MANIFESTACIONS A TORTOSA

Ahir, a Tortosa, les plataformes que s’oposen a tots els perills d’agressió al nostre territori, a saber: La Plataforma en Defensa de l’Ebre, la P. en defensa de la Terra Alta, la P. salvem la mar de l’Ebre, la P. en defensa de les Terres del Sénia i la P. anti-cementiri nuclear. L’assistència no va ser gaire nombrosa per a un esdeveniment, en principi de tanta magnitud. Les veritables raons potser cal buscar-les a la divisió existent dintre de la pròpia PDE, a l’anunci d’uns perills, tal vegada no del tot justificats, a l’ànim de protagonisme d’algun dels seus líders històrics i a l’ús que en vol fer un determinat partit polític.

Deia de l’assemblea de Tortosa de l’1 de desembre que no hi vaig veure massa polítics. La raó caldria buscar-la a que els dirigents d’ERC es trobaven tots a Barcelona a manifestar-se colze amb colze amb els de CiU i ICV-EUA.

Ahir hi eren quasi tots, així com mols militants i simpatitzants, juntament a gent anònima i de bona fe que acudeixen perquè realment senten com a pròpia la llarga lluita contra el transvasament. D’altres partits, pocs, molt pocs.

Al finalitzar l’acte amb el parlaments de rigor, del miler de persones que diuen que hi érem, només en devien quedar unes tres-centes. Precisament allí, una amic d’ERC em deia que no havia anat amb massa entusiasme. Li vaig confessar que jo tampoc!