divendres, 14 de desembre del 2007

UN AEROPORT A LES TERRES DE L'EBRE

Fins i tot pareix confirmat pel Govern Català. L’emplaçament? Entre Tortosa i Amposta. Encara que no penseu en un aeroport internacional... suposo que com a molt serà una espècie d’aeròdrom i admetrà vols comercials concertats per agències de viatge i similars. Res de vols regulars amb connexions amb altres llocs de l’Estat. Però millor això que res. Si per a ser destinació turística i millorar l’oferta a països de la Unió Europea cal millorar les comunicacions, crec que un aeroport serà positiu.

Com sempre hi ha qui s’oposa i qui el defensa. De moment he escoltat a la Cambra de Comerç de Reus dient que “el que cal és millorar el del Camp de Tarragona”. Mentre que a la Cambra de Comerç de Tortosa, evidentment hi està d’acord.

Què serà que al Camp a tot allò que sona bé per a les Terres de l’Ebre, s’hi oposen? Pareix que no vulguin el nostre desenvolupament. Pareix que només volen la nostra aigua per a fer camps de golf, parcs temàtics i indústria...

2 comentaris:

losimo ha dit...

Realment trobes que fa falta un aeroport que porti gent, amb pressupost reduït, i que únicament busca anar a un lloc de destí que no esta a la zona?

Per l'experiència que tinc amb el de Girona, cal córrer tant? Val la pena realment destrossar el paisatge amb un aeroport i, finalment, patir la contaminació acústica que patixen els pobles veïns?

Jo penso que el bon progrés és rentabilitzar el que és té. El problema real és la falta d'inversió però no per a fer aeroports si no per a millorar el ja és té i...
És una opinió.

Cristian Moreno ha dit...

Jo opino que l'arribada d'un aeroport a les Terres de l'Ebre no és només una simple millora de les infraertructures de comunicació sinó que també representa un actiu per al territori.

Les comunicacions sempre han estat un cavall de batalla per al territori i ara que se'ns presenta l'oportunitat de fer un gran pas endavant sembla que la gent no ho vulgue reconèixer.

És cert que l'impacte ambiental i el cost social que té pot ser molt important, però també es evident que els beneficis són innumerables:

- L'atracció de comerç, industria, turisme, etc.
- La millora de les comunicacions i de la possibilitat de desplaçar-se molt millor.
- El reconeixement del territori a nivell nacional i internacional, cosa que reivindiquem des de fa molt temps.(Està en joc el creixement de la nostra zona)
- Tots els llocs de treball que donarà mentre es construeix i un comp acabat.
- I una llarga llista d'altres aspectes positius que es podrien esmentar.

També voldria dir que no estic a favor de la massificació del territori i de la construcció brutal, però aquesta infraestructura no crec que tingue un impacte molt negatiu.