dimarts, 8 de gener del 2008

CATALANS A LA SER

Ahir per la nit, la periodista catalana Àngels Barceló va començar a dirigir el programa de ràdio “Hora 25” de la Cadena Ser. I el començament no podria haver estat més fort: justament aquesta nit entrevista el President del Govern Espanyol José Luis Rodríguez Zapatero.
L’antiga “Sociedad Española de Radiodifusión”, avui propietat del grup PRISA, és l’emissora de ràdio més escoltada d’Espanya i quasi tots els seus programes són líders d’audiència en les seves franges horàries.
Un altre català, Carles Francino i una catalana, Gemma Nierga, també son directors dels seus programes a la mateixa cadena. Carles Francino a “Hoy por Hoy” que va catapultar Iñaqui Gabilondo a ser líder absolut d’audiència i que encara avui segueix mantenint el liderar sobre qualsevol programa que s’emeti per antena i, en el cas de la Gemma Nierga, “La Ventana”, en aquest cas líders d’audiència per les tardes.
És sense cap mena de dubte un gran èxit per a el periodisme català en general el poder tenir a 3 dels seus professionals dirigint programes de la qualitat i audiència com els que estan presentant. I prova evident dels grans professionals que tenim en aquest país.
Em comentava una companya de treball que té una filla becària treballant de tècnica a Madrid per a Tele 5 a la sèrie MIR i què la majoria del personal de la sèrie són d’origen català. Fins i tot havien d’anar a treballar el 26 de desembre i ho van endarrerir al dia següent per poder desfruitar amb la família del segon dia de Nadal.