dimecres, 16 de gener del 2008

ELS GARANTS

Llegeixo a Diari de Tarragona que ERC s’erigeix com a “garantia contra el transvasament i el cementiri nuclear” Jo quan sento això de “garant”, començo a tremolar i les cames em fan figa. Només cal pensar amb el PP què és el garant de la Constitució i ni la van votar...
I a tot això, la Plataforma o el que queda d’ella, què diu? Que diuen Manolo Tomàs, Joan Antoni Panisello, Manolo Gamundi, etc. Estan d’acord o sortiran a fer unes manifestacions dient la seva?
Evidentment que estem en campanya i cada partit sortirà dient la seva per esgarrapar vots. A ERC, des de fa quatre anys les coses els hi van molt bé, millor que a ningú. Són els que més han crescut i són claus per a la governabilitat de l’Ajuntament de Tortosa, els consells comarcals del Baix Ebre i el Montsià, l’Ajuntament d’Ulldecona, etc. Però unes eleccions hi ha que afrontar-les amb alguna cosa més que garanties i independència. A més, penso, dir això de que són la garantia és enganyar els ciutadans. Ho explicaré. Si guanya el PP i tornar a “moure” el tema del transvasament, qui es manifestaran? Ells tot sols? Potser si; hi ha qui comença està tip de tot plegat i davant de la politització que ha entrat la plataforma darrerament, potser hi haurà que optarà per quedar-se a casa. I si no és amb manifestacions, firmes i actes reivindicatius... com l’aturaran? I, evidentment, si guanya el PSOE que el va derogar, no tindria sentit promulgar una llei que tornés a posar el tema del transvasament de l’Ebre sobre la taula. El tema de l’abocador de residus nuclears he de reconèixer que no el conec amb tanta profunditat, potser perquè també ha tingut menys repercussió, però potser passi alguna cosa semblant, sobre tot en el referent d’aturar-lo si algú pretén engegar-lo.
Clarament, si ERC i les plataformes segueixen polititzant aquest temes, em plantejaré molt seriosament de deixar-los de donar el suport incondicional que els hi he donat fins ara!