dimecres, 2 de gener del 2008

HA COMENÇAT LA GUERRA D'ENQUESTES ELECTORALS

A partir d’ara i fins els 2 de març (el cap de setmana anterior a les eleccions generals) els mitjans d’informació general (premsa, ràdio, televisió, etc.) no pararan de donar-nos enquestes sobre la intenció de vot i qui seria el partit guanyador d’efectuar-se per aquelles dates el comicis. En aquest dies ja n’han sortit dues. Una del Mundo (diari afí al PP) i l’altra de la Vanguardia (a l’òrbita de CiU) Les dues enquestes donen resultats semblants i, encara que per poc marge, de fer-se avui les eleccions, guanyaria el PSOE de Zapatero i el PP de Rajoy quedaria en segon lloc. El marge d’error que els dos grans partits de l’Estat quedaran primer i segons (en una posició o l’altra, és nul) O sigui, un dels dos guanyarà i l’altre, a més o menys distància quedarà segon. A partir d’aquí ja venent totes les incògnites: qui guanyi, ho farà per majoria absolut? Caldrà pactar amb altres partits per tenir estabilitat al Congrés dels Diputats? Qui serà aquest partit o partits? Seran els nacionalistes o no? Etc., etc.

No cal ni dir-ho de que a Madrid governin uns o els altres, la diferència serà abismal. El nacionalistes més radicals i independentistes retreuen al PSOE d’haver retallat l’Estatut... i amb el PP, hauríem tingut Estatut? I de tenir-lo amb quines condicions? El que de segur sabem és que han presentat recurs davant el Tribunal Constitucional i que malgrat les pressions de CiU, no el volen retirar. I sobre el Transvasament... El PSOE va derogar la llei del Plan Hidrológido Nacional que havia fet l’anterior govern del PP. I si surt guanyador el PP, tornarà a fer una altra llei que comporti el transvasament de l’Ebre? I sobre els avenços en matèria social... Seguirà en vigor la llei sobre la dependència? O es derogarà (hi ha comunitats governades pel PP que no en volen ni sentir-ne a parlar) I els matrimonis entre persones del mateix sexe... Permetrà l’Església Catòlica tal “immoralitat”?

Tot això no ho reflectiran les enquestes i només ho començarem a saber a partir del 9-M.

Fins llavors hi haurà que anar pensant que ens interessa més votar... Després del 9-M no valdran lamentacions!

(Sempre hi haurà qui no voldria que guanyessin ni els uns ni els altres, però això és impossible, malgrat que els pesi!)