divendres, 25 de gener del 2008

IL·LAGALITZACIÓ = CONFLICTE?

Començaré dient que si de mi depengués il•legalitzar ANV i el Partit Comunista de les Terres Basques, no sé que faria. Penso que hi manquen molts informes jurídics i policíacs i moltes proves per a prendre una determinació tan important i que a la llarga pot ser molt nefasta. Està clar que al País Basc hi ha molta gent que tenen com a referent el món de Batasuna. I si aquesta formació ja ha estat il•legalitzada buscaran una vegada i un altra alternatives per a poder tenir representació a les institucions que, a la vegada és la seva principal font de finançament. També és cert que caldria integrar-se del tot al món democràtic, cosa que fins ara no han fet. Per a fer-ho caldria desvincular-se del tot de la banda terrorista ETA, condemnar els seus atemptats i lluitar de forma pacífica (pareix que aquest grup de paraules no poden anar unides!) per aconseguir la independència d’Euskadi, si aquest és el seu veritable objectiu, que pareix que sí.
Les eleccions generals estan a la volta del cantó i tots els votants nacionalistes, diguem-los més radicals, no tindran un referent clar, ja que no hi ha temps material per configurar altres formacions polítiques que puguin concorre a les eleccions. Així és de preveure aldarulls tal i com ens anirem apropat al 9 de març. Fins i tot són molt previsibles la mateixa jornada electoral i, segurament, un increment molt acusat de vot nul. I la policia tindrà que treballar a preu fet si vol controlar una ciutadania per ella sola incontrolada.

2 comentaris:

Núria Menasanch i Martí ha dit...

Així la ciutadania no està prou controlada, no?
Suposo que també estaran estudiant il·legalitzar als que anaven a resar a la mezquita a on se feia apologia del terrorisme i a on se va benerar als futurs màrtirs (6 islamistes) que s'anaven a autoimmolar al metro de Barcelona.

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Per desgràcia, mots cops paguen justos per pecadors... I la papereta difícil la tenen els que prenen decissions, no els que opinem.