diumenge, 6 de gener del 2008

LA CONTROVÈRSIA DE LES ANTENES DE TELEFONIA MÒBIL

He llegit avui al diari el Punt que a l’Ametlla de Mar s’han recollit més de 1.300 signatures per a mirar de treure una antena de telefonia mòbil. No és cap novetat. La controvèrsia per les radiacions que emanen, ve de lluny. Es diu que per les radicacions proliferen els casos de càncer. També és diu el mateix de les centrals nuclears. No recordo que s’hagi fet públic mai un estudi seriós sobre el tema. Però sóc de l’opinió que els hi ha, però com serien contundents a l’hora d’avaluar els perjudicis causats tant per les antenes de telefonia com per les centrals nuclears, prefereixen que, aquests, segueixen a l’anonimat o el que és el mateix, al fons del calaix o amagats dintre d’una caixa forta.
Recordo que fa uns anys, a Amposta, també se’n va fer una de recollida de signatures, similar a la que avui és notícia. La va promoure la llavors regidora Angelina Caballé. Es pretenia treure una antena de Telefònica instal•lada a un edifici propi. El motiu era el mateix: l’alarmant índex (segons els veïns) dels casos de càncer a la zona. Han passat al menys 6 o 7 anys i l’antena segueix en peus al mateix lloc on es va col•locar al principi.

1 comentari:

Diari del Votant Anònim ha dit...

No pateixis, a cada estudi que relaciona radiació amb determinades variacions moleculars, se'n publica un altre de finançat per fundacions de companyies telefòniques... La qüestió és que s'ha de prendre mesures per limitar les exposicions a determinats nivells i a determinats espais, però alguns ajuntaments no s'hi atreveixen.