divendres, 4 de gener del 2008

MONARQUIA BARATA

A l’hora de decidir si un és partidari de la monarquia o la república hi ha factors més importants que el cost econòmic i quantificat del seu pressupost personal. Evidentment hi ha motius ideològics i fins i tot morals.

Però avui llegeixo al diari el Periódico (que a la vegada extreu les dades del setmanari Tiempo) que el rei costa a cada espanyol 19 cèntims, mentre que per al sosteniment de la família real britànica, cada un dels ciutadans hauria de pagar-ne 93. També fa la comparativa amb els presidents d’alguns estat europeus i arriba a la conclusió de que els de França, Itàlia o els Estats Units cobren més.

Així que a parir d’ara quan busqueu arguments per defensar la república, el dels “calers”, no val.

Per a finalitzar us contaré una anècdota. Diu que el Rei li va preguntar a Felipe González el perquè estava a favor de la república. I el rei li va donar un altre argument: “Que en les campanyes presidencials de cada quatre anys es gasten molts diners”. A Espanya no n’hi ha...

2 comentaris:

Toni Gallardo ha dit...

És evident que la democràcia té els seus costos econòmics. Però em sembla una barbaritat valorar un determinat règim polític pel seu "preu". Per aquest principi, no caldria fer eleccions, que costen diners. L'argument es pot estirar més, però em sembla que queda clar. Al capdavall, Franco deuria sortir molt barat, no?

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Toni, tampoc. Només cal mirar el que se sap de la immensa fortuna que va deure d’amaçar Franco. Més o menys com tots els dictadors (Mira Putin, quin altre!) Només el Passo de Meiràs quan deu de valer? Per molt ben pagats que estiguin els dirigents democràtics, sempre estan més “controlats” per les institucions legítimes.