dijous, 17 de gener del 2008

SEQUERA

Després de dos anys de sequera continuada, uns dies de pluja, pràcticament no es nota. Avui el conseller Francesc Baltasar ha dit que Barcelona té aigua garantida fins el maig. Però, es clar, ha de ploure poc fins llavors i aquest anys, pareix que sí!
No obstant, la Plataforma en Defensa de l’Ebre fa molt temps que ho anuncia: interconnexió de xarxes CAT-ATLL, que s’agafarà aigua del minitransvasament de Tarragona...
Ahir la Cristina Narbona ha dit que s’estava preparant el port d’Almeria per a donar cabuda als vaixells que poden transportar l’aigua des de la dessaladora d’allí fins BCN.
No obstant el Conseller de Medi Ambient no ha estat tan precís i ha parlat de l’arc Mediterrani com l’origen de l’aigua. Aquesta tarda, Catalunya Ràdio informava que “preferentment” d’Almeria.
Es clar que també hi ha possibilitats de que sigui aigua del minitransvasament. Cal recordar que s’està utilitzant la meitat del cabal que el seu dia es va aprovar o sigui se’n gasten 2 m3 dels 4 que tenen concedits.
Però ara pregunto: És important saber d’on es transvasarà l’aigua si d’Almeria o de Tarragona?
Jo recordo que quan l’amenaça del transvasament de l’Ebre cap al Llevat i el sus de la península, sentia dir: “si fos per beure, encara... però per a fer urbanitzacions i camps de gols, ni una gota! Bé, en aquest cas serà per beure i no marxaria cap al sud, sinó cap a la capital catalana. També hi ens oposarem? Més demagògia no, gràcies!