dissabte, 23 de febrer del 2008

EL JOC DE LA DEMAGÒGIA

Sobre tot en campanyes electorals, els polítics parlen i opinen dels seus rivals d’altres partits i, evidentment, mai bé. No sé com és que. Qui parla, sempre ho faria millor. Difícilment, aquesta mena d’estratègies farà que hi hagi un traspàs de vots d’un partit cap a un altre, però, en política, fer demagògia resulta extremadament fàcil.
Així, a “la Veu de l’Ebre” que va sortir ahir al carrer, Jordi Jané (del que no suposo que tingui res a veure amb la marca de cotxets per a nadons), en una entrevista deia: “Lizàrraga només ha intervingut tres cops al ple”. Segurament que ha estat així i, segurament també, ell ho ha fet molts més cops. Felicitats i que duri Sr. Jané. Que duri, sí, perquè això voldrà dir que vostès estaran a l’oposició durant moltes legislatures, que per l’altra banda, i a la meva manera d’entendre, es el que es mereixent.
Què vol que Lluïsa Lizàrraga presenti les accions de govern en lloc del ministre de torn? Lluïsa no és la portaveu del grup parlamentari, ni tan sols la cap de llista per Tarragona. Se suposa que per sobre d’ella hi té molts companys i companyes que fan la funció que tenen que fer, entre aquestes funcions les de intervenir als plens. Però vostè sap que també hi ha comissions de treball on un diputat també pot fer les seves aportacions i donar l’opinió dels temes que ens toquen més prop.
Abans he dit que desitjo que estiguin molts anys a l’oposició i li diré perquè. Tal com deia ahir Miquel Iceta a un sopar de militants i simpatitzants socialistes a Amposta que servia per a inaugurar la campanya electoral al Montsià, “vostès es van quedar a Barri Sèsam”. Y a sobre no van dependre molt! Ja que no saber diferenciar entre populars i socialistes és per a fer-s’ho mirar!
Però venir a l’Ebre i dir això de la nostra candidata queda molt bé davant dels seus. Però, Sr. Jané, li he de dir una darrera cosa. A l’Ebre, a vostè, no el necessitem per a res. O és que també ve a garantir-nos que no es farà el transvasament? Un exalcalde de CiU d’aquestes terres va arribar a dir que si es feia el transvasament “es tindria que acabar agafant les escopetes” i la única cosa que li he vist agafar va ser una ampolla de cava i “batejar” la nit electoral de l’any passat a qui com ell, havia estar elegit alcalde de la seva ciutat. En el tema del transvasament es van atrinxerar darrera del PP demanant unes compensacions per al territori per la venda de l’aigua perquè d’una altra manera no van saber fer arribar les inversions. I ara resulta que tot el que bé els hi apareix poc. Però els balanços de la gestió dels governs on vostès han estat i on estem nosaltres, ens donen clara avantatja! Així, Sr. Jané que la demagògia se la guarda per al Penedès!