dijous, 21 de febrer del 2008

LA CARA I LA CREU

Són la cara i la creu, però no d’una mateixa moneda. La cara seria Felipe González que va fent mítings arreu de Catalunya: Barcelona, Hospitalet de Llobregat, dissabte a Tarragona, etc. Mentre que la creu seria Aznar. On està Aznar? On està el gran líder del PP? La resposta és amagat i ben amagat. El que no sé sap és si s’ha amagat ell per vergonya (què no en té, per la qual cosa sembla que no és per això) o perquè el PP el prefereix lluny de la primera línia de foc, no sigui cosa que amb les seves sortides a la palestra els faci perdre vots.
En canvi Felipe es mostra orgullós d’allò que va ser i fer. Com a tos se li poden retreure coses i el PP n’hi ha retret unes quantes, però potser va pecar més d’omissió que d’acció. I si el comparem amb Aznar, la veritat, no hi ha color...
Felipe, sempre serà Felipe, geni i figura. La Història el posarà (si no l’ha posat ja) al lloc que li pertoca. Com Aznar... Però els llocs seran molt diferents. Per això, mentre un es aclamat pels seus (i segurament més que al propi Zapatero) L’altre s’amaga no sigui que algú li recordi el que va passar quan ell encara era president del govern ara farà quatre anys!