dilluns, 18 de febrer del 2008

LA INDEPENDÈNCIA DE KOSOVA

Pareix que aquesta tarda la Unió Europea es pronunciarà sobre si dóna o no suport a la independència de Kosova. El govern espanyol i el primer partit de l’oposició ja han anunciat que no ho faran. En canvi països com Rússia s’han mostrat a favor.
El Periódico d’avui, a la pàgina 5 porta el següent titular: “El Govern basc afirma que l’anunci és “una lliçó” a seguir”. Aquesta és la qüestió. Kosova ha obert les portes a d’altres possibles declaracions d’independència. A Espanya el País Basc, Catalunya i potser també Galizia, en serien clares mostres. Però hi ha d’altres països dintre de la Unió europea que també tenen nacions sense estat. Bèlgica està vivint un procés de desmembració i també Itàlia, Alemanya, el Regne Unit, etc.
El govern espanyol faria bé de reconèixer la independència del nou país balcànic, ja que si la UE l’acaba reconeixent, tard o d’hora, Espanya també ho haurà de fer.
En el futur, tal vegada abans del 2013, tot és possible. Però que ningú ho posi amb dubte, contant sempre al el suport de la Unió Europea i dels països què, encara avui, podem qualificar-los com de potències internacionals.