dijous, 14 de febrer del 2008

L'ENIGMA DE LES GENERALS: L'INTERESSA DEBATRE A RAJOY?

Realment penso que no! Mariano Rajoy està molt bé amb les entrevistes, però a poc que el premis es mostra incòmode i insegur. A l’entrevista amb Gabilondo l’altre dia en va donar tot un exemple quan Iñaqui li va preguntar que faria ell amb l’immigració il•legal. Després usa dades inexactes per a sortir-se’n d’una situació compromesa (com la xifra d’immigrants il•legals. És que disposa d’una estadística sobre una gent que hi són i no hi són?) Un cara ca cara amb Zapatero, amb tot el balanç de la legislatura se les veuria magres per a sortir vencedor. És veritat que hi ha temes com l’Estatut de Catalunya que un altre podria usar en contra de Zapatero. Argumentació i motius ni ha prou... però Rajoy no! Com li pot parlar del tema si ell el té recorregut al Constitucional?
El que està fent el Partit Popular es allò que se’n diu vulgarment “marejar la perdiu”. Per quin motiu només vol debatre a Antena 3 i Tele 5? Crec que la solució que li donen els socialistes és assenyada: què es gravi i que l’ofereixi el canal que vulgui (com es fa amb el discurs del Rey per Nadal) Però obert a tothom: a les televisions privades i públiques, a les estatals i autonòmiques...
La dreta ha usat tant “elements” extrapolítics (associacions de víctimes del terrorisme, Conferència Episcopal, associacions de mares i pares catòlics en contra de l’assignatura “Educació per a la ciutadania”, etc. que ara tem que en un hipotètic debat se li pugui girar en contra. I és que de manifestacions n’hi ha de dos tipus: les que es fan més o menys espontànies amb una àmplia base social (transvasament, guerra de l’Iraq, etc.) i les organitzades per determinats col•lectius amb el suport logístic i econòmic d’algun partit polític com és el cas de les manifestacions que s’han organitzat en contra de les polítiques del govern socialista.
Caldrà esperar uns dies més, però avui tothom es pregunta si haurà debat o no l’hi haurà. Fins ara no he escoltat ni llegit cap argumentació que culpis al Zapatero de no voler-lo fer. En canvi, hi ha molts que opinen que és Rajoy qui no vol debatre amb l’actual President del Govern espanyol!