dissabte, 9 de febrer del 2008

QÜESTIÓ DE MATISOS

Ahir us parlava de que el Partit Popular ha “tret” del seu programa el transvasament de l’Ebre i que jo no m’ho acabava d’empassar. Hi ha massa interessos especulatius i comunitats tant importants con la Valenciana, la murciana i fins i tot Arenas des d’Andalusia, estan reclamant l’aigua del nostre riu. Només en un intent de contemptar els aragoneses, finalment, el PP, va decidir no ficar-ho al seu programa.
Avui he sabut que encara que , pareix, que no hi haurà una referència explícita al transvasament, es parlarà de la “solidaritat entre comunitats”. Recordo que una de les paraules que més usen a València i Múrcia quan reclamen “agua para todos” és, precisament, “solidaritat”. És una altra manera de posar-ho, però que a la pràctica tindrà el mateix valor. O què sinó por reclamar-se fent ús de la solidaritat una comunitat a una altra? Cacauets? Per a mi queda clar!
I repeteixo, hi ha massa en joc. Massa interessos especulatius i grans infrastructures per a construir. Al final ja no serà l’aigua en si... serà la capbussoneria dels propis dirigents (allò d’ara per “nassos”) el que una legislatura i una altra aniran traient el tema. I mentre CiU reclamant el transvasament del Roine, que el PP, només per a poder aconseguir el seu suport, també l’inclourà. I al final tots contents i “colorín colorado”...