dilluns, 25 de febrer del 2008

TELETIPS DE CAP DE SETMANA: BANDEROLES I BALDANES

Durant aquesta setmana s’han celebrat dos esdeveniments que ja fa anys són ben tradicionals per aquestes dates: La Fira de l’oli de les Terres de l’Ebre de Jesús i la Festa de la carxofa d’Amposta. Són dos certàmens plenament consolidats i als que no els hi manca gaire publicitat per omplir els seus recintes.
No obstant això, segons les informacions que disposo, pareix que en tots dos casos s’han produït fets que, de ser veritat, són del tot lamentables i una mostra de la forma d’actuar dels seus governants.
De la fira de Jesús m’han dit que, misteriosament, van aparèixer banderoles polítiques d’una determinada coalició electoral quan s’havia prohibit expressament als altres partits la penjada de tot tipus de publicitat política dintre del recinte firal.
I a Amposta, la gent es queixaven de que “altres anys, les baldanes eren més bones”. La baldana, producte molt típic de la nostra terra en les seves diverses classes, és típic oferir-les tradicionalment com acompanyant de carxofes a la brasa, juntament amb salsitxes. Pareix que aquest any, l’organització, hauria canviat de proveïdor com a “càstig” a la carnisseria que venia subministrant-les les altres edicions per la vinculació d’un determinat familiar a un partit polític que no és, precisament, el partit majoritari de la capital del Montsià.
Son coses que passen... Però mentre que quan passen així és del tot normal, quan es fa a la inversa, la primera cosa que et diuen “és que ets un sectari”.