dimecres, 6 de febrer del 2008

VOSTÈ M'ESTRENA, SENYORET!

L’amic Manel Zaera ha obert un blog ebrenc (http://politicaebrenca.blogspot.com/2008/02/l-esc-del-parlament-marriba-de-la-ma-de.html) per a que hi puguin dir la seva tots els partits polítics de les Terres de l’Ebre. No sé si és una iniciativa gaire bona, ja que, avui en dia tothom pot expressar els seus pensaments o les seves coses sense tenir que acudir a un blog “comú”. Potser tingui de bo poder llegir l’opinió de tots els partits sense tenir que anar d’aquí cap allà. Però personalment, la idea no m’acaba d’agradar...
El primer de deixar la seva opinió ha estat Francesc (Paco) Sancho, Alcalde de l’Ampolla i primer Delegat del Govern a les TT.EE. “por g. de D.” o de Jordi Pujol) Un dels polítics més camaleònics on els hi hagi. De jove era militant comunista i després d’una breu passada pel PSC va fer-se “independent”, fins que un dia va veure la llum i va abraçar la fe convergent.
Escriu Sancho sobre el que opina el Delegat del Govern al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté (PSC) sobre portar aigua a Barcelona en el cas de sequera extrema. No en opinaré, ja que el tema per si mateix desperta moltes susceptibilitats i amb això Sancho demostra un oportunisme polític que, si vingués d’un altre polític, potser seria encomiable, però no d’ell. Sancho és un polític manipulador (recordem el cas de Josep Sabaté, el jove de la PDE que el volia fer jutjar per atemptat a l’autoritat), demagog, que sap aprofitar cada ocasió per al seu propi benefici, etc. Una persona com ell que va representar el que ell va representar en la època del moviment anti-transvasament, és una de les persones més desqualificades a l’hora de parlar de l’aigua. I a més, qui manava a Catalunya, Sr. Sancho quan va fer-se el minitransvasament? I quines han estat les entitats més beneficiades a les Terres de l’Ebre per la venda de l’aigua? Potser alguna de les que dissabte es volen manifestar a Amposta contra el govern d’Entesa? I per cert: Què en sap dels pous de Campredó? Hi ha qui diu que són la veritable “font” del transvasament al Camp de Tarragona...
Per cert. De jove em contaven que un dia una “senyoret” li va fer a la criada i aquesta li va dir: “vostè m’estrena senyoret” I el va omplir de “pulgacions”.

4 comentaris:

Jacme ha dit...

home, la gràcia d'este bloc és que hi acaben escrivint tots els polítics de tots els colors, i que s'acabe creant un diàleg entre ells (i que hi puguem posar cullerada tots)

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Vols dir que això anirà així? És que ara no pots fer-ho?

Unknown ha dit...

Un espai de trobada, un lloc on tothom sigui capaç de participar, sense que li agafi urticària compartir bloc amb polítics del color contrari. Cadascú té el seu bloc, és cert. La majoria però, el seu bloc el fan servir en campanya o per difondre consignes de partit. Al bloc Política ebrenca també pot passar però, la participació de persones de diferents partits és un factor que se suposa que ha d'afavorir que no se segueixi la tendència de tenir un bloc per despertar-lo de tant en tant, perquè la gent tingui un lloc on anar a mirar què es cou a la política ebrenca, etc.

Podríem dir que aleshores, tampoc tenen sentit els blocs dels Ebrediputats o dels socialistes ebrencs, doncs cadascú d'ells té o pot tenir el seu bloc.

No sé si m'he equivocat o no amb la idea. La intenció és bona i veurem en un futur si ha servit d'alguna cosa o no.

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Coneixent-te, Manel, segur que la intenció és bona, però soc escèptic amb els resultats que pugui tenir. Totes aquestes coses s’analitzen amb el temps... Hi ha massa discrepàncies polítiques entre uns i altres partits i “molt mala baba” per part de mols dels seus “palmeros”. La participació ciutadana sempre és bona quan és sana. El que manca veure serà la “bona salut” que els propis participants li vulguin donar.