dimarts, 18 de març del 2008

COM FA QUATRE ANYS...

El PP no ha fet cap acte de constrenyent, ni pareix aprendre dels seus propis errors, ni accepta que la derrota electoral és més per demèrits propis que mèrits del seu adversari. I això que Rodríguez Zapatero no ho ha fet tant malament. Penso que la nota al final de la seva legislatura podria estar entre el bé i el notable. Però el PP, mentre tingui la prepotència que té i s’entesti en buscar raons a la seva derrota on no les hi ha, difícilment guanyarà unes eleccions a Espanya.
Segons Vidal Quadras, de nom Alejo i “las Nuevas Generaciones”, la branca jove i “pija” del PP, la derrota del 9-M va ser deguda a l’atemptat de l’exregidor socialista de Isaias Carrasco. Recordo que fins i tot hi va haver algun sondeig en aquest sentit i les seus participants van votar a favor de que influiria amb el resultat de les eleccions. La victòria socialista va ser prou clara (més d’un milió de vots) per a pensar que tanta gent poden canviar el signe del seu vot per motius com aquests.
Quatre anys enrera, la societat espanyola va acudir “més” massivament a les urnes, farta de les mentides d’un govern que davant l’evidència de que l’atemptat de l’11-M havia segut obra de terroristes islamistes, seguien dient que no es descartava la possible autoria d’ETA. Aquest any la participació ha baixat. Els ciutadans no s’han mostrat tant “emprenyats” com l’altre cop. Crec que voler escudar-se en aquesta excusa, és voler posar terra per sobre d’un tema que, internament, els deu de fer por afrontar...