divendres, 14 de març del 2008

DECLARACIONS XENÒFOBES DE MARTA FERRUSOLA?

No és el primer cop que Marta Ferrusola, una persona que com a únic mèrit que té, és que és l’esposa de qui va ser President de la Generalitat Jordi Pujol, fa declaracions mostrant la seva part més intolerant, rallant la xenofòbia. Segons he pogut llegir a l’edició digital del diari el Periódico de Catalunya, aquest matí ha fet a radio Teletaxi ha fet les següents declaracions: “Em molesta molt que el president de la Generalitat sigui un andalús que tingui nom castellà”. I suposo que acabat de dir això s’ha degut de quedar més ampla que llarga! El que no m’acabo d’explicar és com ha concedit aquesta entrevista a un mitjà fundat per un altre andalús que, igual que el President Montilla, va venir un dia a Catalunya a guanyar-se la vida. I que com ell, tampoc parla bé el català: Justo Molinero. Serà que Justo Molinero està afiliat a CDC? Per a la Ferrusola, com per a la majoria de convergents, els catalans no som de primera i de segona depenent dels nostre origen, sinó de la nostra afiliació política. Un convergent sempre serà un català de primera i els altres de segona o potser que de tercera si a part de no ser del seu partit, ets andalús o magrebí o romanès. Pensant així, no és d’estranyar que Arturo vulgui introduir el “carnet per punts” per aquells no nascuts a Catalunya i que vulguin fixar aquí la seva residència per raons de treball.
Potser el màxim valors per a la Ferrusola (i també per a molts convergents) sigui ser català, blanc i de dretes, però per a mi n’hi ha un de molt més important: ser un ser humà! Tan me és la seva raça, procedència, religió, etc.
El President Montilla serà tot l’andalús que es vulgui per raons de naixement, però ha fet mèrits suficients per a ser un català més i no un català qualsevol, sinó estar a l’alçada del President Pujol. Potser això és el que realment li sap greu a la Ferrusola!