dilluns, 24 de març del 2008

OPERACIÓ TORNADA

L’activitat d’aquests dies, en general, ha estat sota mínims. La veritat és que quasi no he escrit (tret d’una entrada a l’altre blog: eltossaldelstresreis.blogspot.com/. Però tampoc he rebut pràcticament correu, per la qual cosa em fa pensar que la inactivitat ha estat força generalitzada.
Però d’allò que realment vull parlar-vos és de l’operació tornada. Sí, el retorn dels cotxes cap a casa després d’uns merescuts dies de descans. No he escoltat la ràdio i no sé si ha sigut força tranquil•la o hi ha hagut algun accident greu. Ahir va haver un mort a l’altura de Freginals, suposo que a l’AP-7 i no fa gaires dies un amb tres morts a la carretera local que uneix la Galera amb Ulldecona, prop de la Miliana, una carretera que conec força bé. Fins i tot vaig tenir testimonis de “quasi” primera ma que em van explicar de forma molt detallada com es va produir l’accident on van perdre la vida un matrimoni magrebí i el seu fill adolescent, veïns, pareix, dels Freginals. Espero que no n’hi hagi hagut cap més, ni a les Terres de l’Ebre ni en lloc!
Avui, per motius estrictament personals, la meva dona i jo hem anat a Tarragona. Ha estat un viatge llampec d’anar i tornar. Ho fèiem sobre 2/4 de set de la tarda i sobre 3/4 de 9 ja estàvem a casa. Hi ha hagut dues coses que m’han cridat força l’atenció. La primera és que només havent passat el pont “nou” sobre l’Ebre a Amposta, un indicador lluminós indicava que els camions entre Amposta i la Roca (del Vallès?) no podien circular entre les 9 del matí fins a les 11 de la nit. No obstant, n’hem vist tres. La veritat és que no són molts... però, perquè hi circulaven si ho tenien prohibit i de tant en tant, altres cartells lluminosos els ho anaven recordant? És que potser eren més espavilats que els altres? Ningú els multarà? Si no els diuen res, per a la propera vegada, els camions acabaran anant de forma massiva per la carretera i la mesura no serà efectiva.
La segona cosa és el carril addicional que han col•locat entre Cambrils i Barcelona. Fins Tarragona hi he circulat en paral•lel i a la tornada pel que quedava en sentit contrari. No hi hem vist cap cotxe al seu interior. Al final, han decidit eliminar-lo i fins i tot hem vist els empleats de l’autopista com anaven traient els cons que hi havia col•locat per a delimitar-lo. Així és que aquesta mesura ha estat un autèntic fracàs.
Una de calenta i una de freda per a una operació tornada de Setmana Santa... i demà tothom a treballar!