dimarts, 18 de març del 2008

UNA BONA INICIATIVA DEL DAR DE LES TERRES DE L'EBRE

El Departament d’Agricultura a les Terres de l’Ebre i al cap el director dels Serveis Territorials Antoni Espanta, han pres una gran iniciativa: buscar la complicitat de 500 restaurants de la zona per a promocionar els postres productes. Ho he dit moltes vegades: les Terres de l’Ebre tenim un potencial turístic impressionant; però ens ho tenim que creure-ho! Difícilment des d’un altre indret es farà alguna cosa per a potenciar la nostra gastronomia, la nostra cultura, els nostres paisatges i monuments... El riu i la mar...
Les hem de potenciar des d’aquí. I cal fer-ho fent la màxima divulgació possible cap a l’exterior. Primer Catalunya, després Espanya i Europa...
La qualitat de les nostres primeres matèries és difícil de superar. I la bona gastronomia es fa a partir de productes de qualitat! Tenim uns vins i uns olis que poden competir amb els millors. I si parlem de fruites, verdures, llegums, etc., no cal ni dir-ho. Quantes vegades hem sentit a dir que el peix de la Mediterrània té un sabor que no tenen els altres? I les llagostins? I les galeres?
També la nostra artesania: la terrissa, la llata, etc. Hi ha pobles petits que estan fent veritables esforços per a promocionar-se amb fires monotemàtiques anuals, plenament consolidades.
Possiblement la Diputació de Tarragona, propietària de la marca Terres de l’Ebre no fa el suficient per a divulgar nos nostres excel•lències. Amb la descentralització d’aquest òrgan i amb la creació de la futura vegueria, crearem el “caldo” de cultiu necessari (finançament) per acabar de rematar la promoció.
Espero que la carta que ha adreçat Antoni Espanya tingui l’acollida que es mereix entre els restauradors de la nostra terra. Sense la complicitat necessària de la gent d’aquí, difícilment ens en sortirem!