dimarts, 8 d’abril del 2008

PARADOXES DE LA POLÍTICA

Aquest matí en deia un amic que dec de tenir el cor dividit entre la PDE i el que defensa aquesta i el Govern de la Generalitat, ja que el meu partit està al govern.
Li he respost que el dilema no era tant com ell es pensava, ja que el president del govern espanyol electe (i a punt de ser investit) estava en contra de qualsevol transvasament.
Per una part (i ho reconec una vegada més) des del govern de Catalunya no s’ha sabut gestionar bé la crisi de la sequera. Però tampoc cal ser derrotista i pensar que per una cosa així té que caure el govern, tal com opinen la majoria dels que van contestar l’enquesta que va fer ahir el Periódico de Catalunya i que publica avui la seva edició escrita..
Que no plogui no és culpa de ningú. I és veritat que des del Govern de la Generalitat s’estan prenent mesures per a poder proveir d’aigua els llocs de Catalunya on més es necessita (o més es gasta, que no és sempre el mateix) I és més, alguns que van tenir responsabilitats de govern, no volen saber res de la mala gestió (que també la va haver) en la seva etapa. Quines mesures es van prendre duran el govern de Pujol? El minitransvasament al Camp de Tarragona, que li va portar molt de progrés, tal com ho va reconèixer el propi Pujol en una visita de no fa tants d’anys (Port Aventura es va fer on es va fer gràcies a l’aigua de l’Ebre) i la interconnexió entre les aigües del Ter i el Llobregat. Totes dues mesures transvasaments!
I ara resulta que es presenten com a “salvadors de la pàtria” davant la crisi i a l’entrevista d’ahir, Mas, en lloc de recolzar el President, volia ver valer la proposat de transvasar aigua del Roine, que considera prioritària i l’eix principal de la seva solució a la manca d’aigua a la zona de Barcelona. És la vella reivindicació de CiU (ja proposada anys enrere) que, per una part, ara es “van” d’antitransvasistes i per l’altra estan a favor fer detraccions d’aigua d’altres països i passar a dependre d’altes estats! I sempre en contra del govern espanyol que tampoc ho veu amb bons ulls. Mas (i CiU) el que pretenen, com el PP en l’àmbit de l’estat és erosionar el govern català i veure si així s’avancen les eleccions i aconsegueixen el govern de la Generalitat (arrabassat il•legítimament, segons diu alguna dama rellevant...)
En el tema de l’aigua no defensaré el govern, però tampoc faré demagògia! I evidentment, el que no vull és veure al Govern de Catalunya a una gent que mentre hi van estar només van governar per als seus. I no es tenia en compte per a res l’opinió dels altres partits! Paradoxes de la política!

1 comentari:

EMILI NIETO ALCOVER ha dit...

Bona nit, acabo d'afegir el teu blog als meus favorits de política ebrenca. Salutacions.