dimarts, 29 d’abril del 2008

SEMPRE ENS QUEDARÀ SANT JAUME...

L’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja s’ha pronunciat oficialment en contra de la interconnexió de xarxes (CAT-AT-LL) que ha de portar l’aigua de l’Ebre a Barcelona i la seva zona metropolitana. I ho ha fet perquè és un transvasament que obre les portes a altres transvasaments cap a altes indrets de l’Estat Espanyol. Castor Gonell ha estat valent, s’ha de reconèixer! Una veu socialista que a més a més és alcalde d’un dels pobles del Delta que més tenen a perdre davant de la regressió, ha aixecat la seva veu crítica contra la postura oficial del Govern de la Generalitat i dels seu propi partit, el PSC. I ho ha fet perquè ha escoltat el seu poble, en contra d’altres que es mostren “autistes” davant el crit majoritari de les nostres terres.
Sembla mentida que ara no vulguin recordar el que va passar entre l’any 2000 i 2004. No volen recordar algunes de les coses que, precisament, vàrem acusar a CiU de fer: fer seguidisme del seu partit, no escoltar els ciutadans, etc.
Desitjo que a partir d’ara de veus crítiques amb la postura oficial del PSC en vagin sortint més. Eren molts alcaldes i regidors que acudien a les manifestacions per defensar la nostra terra de les agressions de fora. I de ben segur que ho feien amb convenciment i de forma honesta. Avui l’agressió s’està fent des del nostre propi país i per un govern al que consideràvem “amic”. Ara es podria dir aquella famosa frase: “Amb amics com aquest, per a que fan falta enemics!”. El que fa falta de veritat és que tots aquests càrrecs es manifesten públicament. Què pot passar? El màxim que pot passar és que t’acabin expulsant del partit, si és que n’ets militant... però un seguirà amb el cap ben alt orgullós del que acabes de fer ho has fet amb convenciment, defensant el teu territori i la teva gent.
Castor Gonell ha acusat el Govern de la Generalitat de manca de diàleg amb el territori. Jo encara diria més:” i d’ocultisme a l’hora de planificar les accions que es volien prendre!”.
El Delta de l’Ebre està en perill i fins ara cap govern ha posat mesures per evitar-ho. Aquest ens diu que no hi hauran detraccions d’aigua i que la interconnexió serà temporal. Pot ser sí o pot ser no. Només el temps donarà la raó a uns i la prendrà als altres... De moment veiem que les solucions es prenen cap a la part de Catalunya que més “pes” té. En canvi per a la Catalunya “solidària” i mig marginada, de solucions se’n prenen poques.
Ànims Castor! Som molts els que estem amb tu i amb el teu poble: Sant Jaume d’Enveja!