dijous, 15 de maig del 2008

MAI PLOU A GUST DE TOTS

Ara més que mai la dita té tota la raó de ser. Si les pluges han estat les protagonistes absolutes del cap de setmana passat, algunes de les reaccions d’aquests dies fan pensar que no tothom està content com s’està gestionant la sequera o el final de la mateixa (si és que pot dir-se així)
Els botigues de Barcelona no veuen bé que es porti aigua amb vaixells. Opinen que dit transport causa mala imatge a la “turística” Barcelona. Opinen d’altres que “no vindre turistes a Barcelona repercuteix negativament a tot el territori català”. En canvi els que ens oposem al transvasament som de l’opinió que portar aigua amb vaixell és, de lluny, la millor de les solucions. S’acaba la sequera, s’acaba el transport! En canvi la canonada no la desmuntarà ningú i el perill d’acabar fent un transvasament permanent sempre hi serà.
Diguin el que diguin els comerciants i els detractors del transport en bucs, a la curta o a la llarga ja ningú en parlaria. Passa amb les guerres, com no ha de passar en altres aspectes més insignificants! Després s’estan preocupant d’una cosa que no sé sap de forma certa si acabarà o no tenint repercussió. Primer caldria veure si els turistes, sobre tot estrangers, condicionaran la seva estada a Barcelona a que l’aigua per a dutxar-se arribi amb vaixells. Crec que no. El turista, mentre no tingui aquest problema, l’importarà poc si arriba amb bucs, amb trens o per una canonada des de l’Ebre.
Els altres que han aixecat el crit al cel ha estat l’associació de constructors de piscines. Es veuen perjudicats per la prorroga del decret sobre la sequera i opinen que es criminalitza el sector. Diu que a Catalunya hi ha 150.000 piscines i que només gasten el 6 % del consum total. Potser si, però respectant que es puguin veure perjudicats econòmicament, també caldria que fossin solidaris amb els altres territoris de Catalunya i amb aquesta actitud demostren que no ho són. Moltes veus, sobre tot de l’àrea metropolitana de Barcelona acusen a la gent de l’Ebre de insolidaris per no voler “donar-los” aigua per a veure. Però que la puguin gastar per a altres usos diferents als domèstics així ha plogut una mica i ha crescut el volum dels pantans, sona a broma pesada.