dijous, 8 de maig del 2008

REIVINDICACIÓ MUSULMANA

He llegit al Periódico de Catalunya que l’església islàmica espanyola reivindica una casella a la declaració de la renda per a que els contribuents pugin marcar-la amb la finalitat d’ajudar al seu sosteniment com també passa amb l’Església Catòlica.
Cal analitzar dos aspectes. El primer és que marcant la casella d’interès social, l’estat ja en destina una part al finançament d’aquesta confessió (crec, ja que no ho he pogut comprovar en lloc) Com també ho fa pera al sosteniment econòmic de les oneges i altres col•lectius que treballen amb infants, gent gran, persones dependents, etc.
Ara bé, el que volen realment és una casella diferenciada de la d’interès social i tenir així el mateix tracte que té “l’església oficial espanyola”. Sóc de l’opinió que l’Església Catòlica està tractada massa bé! I no és el primer cop que dic que té molts privilegis d’un estat que es declara aconfessional. I a sobre es permeten sortir al carrer per a protestar contra “la ma que els hi dóna de menjar”.
Posar més caselles a la declaració de l’IRPF no farien més que confondre als ciutadans que declaren que, de per si, ja estan prou confosos.
Arriba a una solució que sigui satisfactòria per totes les parts, serà difícil, però es cert que cada declarant hauria de poder elegir de forma lliure qui vol ajudar econòmicament i no veure’s limitada la seva elecció a dues úniques opcions existents.
Per cert, aquest anys l’assignació de l’estat ha pujat fins el 0,7 %, la xifra durant anys reivindicada pels col•lectius que realitzen tasques de col•laboració amb països de l’anomenat tercer món. Fins ara era el 0,52 %. Tot parlant de macroxifres, l’increment encara que paregui petit, és força important!