diumenge, 11 de maig del 2008

SOM UN PONT D'HONESTEDAT

Aquest matí, a les 12, al cel enteranyinat entre Sant Jaume i Deltebre, sobre l’Ebre, esclatava un coet indicant el començament de la “cadena humana” que pretenia unir de forma simbòlica les dos vores del riu. El vaixell restaurant Sant Susanna, per un cop, feia de buc ensenya de la flota. També hi eren presents el transbordador de Garriga i innumerables petites embarcacions, motos d’aigua, etc. Al so de la música dels “Quicos”, les embarcacions pareixia que ballessin una dansa aquàtica, on no feien més que donar voltes sobre si mateixes. Mentre, a cada una de les ribes del riu, el públic present ho contemplava amb cara d’aprovació. De les pancartes que lluïa el Santa Susanna en destacava una: “Som un pont d’honestedat”. Era el lema de la manifestació. Una manifestació que reivindicava una vegada més que a l’Ebre li manca aigua i així ho han simbolitzat els tractors que amb les seves cisternes plenes d’aigua l’han acabat llençant al riu al final de la manifestació. Moments abans, l’Artur Gaya havia llegit el manifest, mentre els assistents deixaven anar els globus blaus que, per uns instants omplien un cel cada com amb més clarianes, entre les quals, sortia el sol com si volgués participar a la manifestació.
Entre la gent de les embarcacions i els que no han volgut pujar i s’han quedat a la vora hi havia més de 1.000 persones. Entre les quals algunes cares conegudes dels que solen assistir a la majoria d’actes en defensa de l’Ebre i del seu delta. Però també nombroses absències. Segurament que uns no han acudit perquè no sé n’havien assabentat. D’altres perquè els seus compromisos els ho han impedit, però d’altres s’han quedat a casa i només ells saben el motiu.
Recordo que la concentració l’havia convocada la Plataforma en Defensa del Delta de l’Ebre (PDDE) No sé si al costat de Deltebre hi havia gent de la PDE, però al costat de Sant Jaume n’he vist pocs. També he vist pocs polítics d’aquells que diuen que defensen el territori i que presenten (i aproven) mocions als ajuntaments i consells comarcals en contra de la interconnexió de xarxes i de la portada d’aigua a Barcelona.
Espero que diumenge que ve a Amposta ha acudeixi molta més gent. Molts dels que avui no han acudit de ben segur que diumenge ho faran. Encara que només sigui per sortir a la foto...