dissabte, 3 de maig del 2008

TRAÏDORS D'ABANS I D'ARA

Els joves de la Plataforma en Defensa de l’Ebre diuen traïdors als qui consideren que els han enganyat. Així han fet actes de protesta i pintades contra la seu governativa a les Terres de l’Ebre i les dels partits PSC i ERC. Aquells als que consideraven “amics” (segurament uns més que els altres) ara, de sobte s’han convertit en els enemics del territori, en els que volen portar l’aigua cap a Barcelona o, al menys, els que no han alçat la seva veu com a protesta a la seva disconformitat, que més o menys vol dir el mateix (és allò de qui calla atorga) Fa uns anys varen ser el PP i CiU i tota la resta (llavors a l’oposició a Espanya i Catalunya) van alçar el crit al cel en contra del que consideraven una agressió al seu territori. Llavors eren ells els traïdors!
Els anys han passat i després d’estar-ne quatre “tranquils”, sense acudir a les manifestacions i pensant que el mal son ja havia passat, resulta que el “fantasma” del transvasament torna a ser present.
El PSC, tant el de Barcelona com el de Catalunya diuen que per a portar l’aigua a Barcelona no se n’extraurà més del riu... que serà temporal, mentre duri l’emergència a Barcelona. Pot ser sí... o pot ser no... qui ho sap? Qui pot fer previsions de futur. Qui pot dir si a partir de l’estiu, una vegada passi el congrés d’ERC, seguirà governant l’actual govern d’Entesa o no. Qui sap si dintre de quatre anys a Madrid hi haurà instal•lat un govern “amic” o un de “menys amic”.
No és la primera vegada que em refereixo al decàleg del nacionalista català que apareix al darrera del document de “nacionalitat catalana”. En el punt 2, diu: “La terra és sagrada. Traïdor qui gosi profanar-la”. Quan parla de terra fa referència a tot allò que aquesta compren: aigua, animals, plantes, persones, pobles...
Per cert, aquest carnet el tinc des de fa més de vint anys, quan alguns dels que s’autodenominen nacionalistes encara no havien nascut o portaven xumet!

2 comentaris:

Cucafera ha dit...

I aquest carnet qui te'l va donar, Angel Colom, Pilar Rahola o Joan Hortala?.
Jo soc, encara, dels que prefereix les persones abans que la terra, que en qualsevol cas sempre se'ls pot consultar, que a les plantes, l'aigua i els animals, no.

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Es veritat que els feia la "Crida per la solidaritat", però no he conegut mai en persona ni a l'Àngel Colom, ni a la Pilar Rahola ni al Joan Hortalà. Me'l va fer un senyor anònim d'Ulldecona. Dius que prefereixes les persones... Quines persones? Jo sóc soci d'Amnistia Internacional i ACNUR. En tens prou amb això?