dissabte, 21 de juny del 2008

ADÉU, ACEBES, ADÉU

Ángel Acebes els que fins a aquest congrés del PP ha estat el seu secretari general, s’acomiada del càrrec. Acebes passarà a la història per haver estat el ministre de l’interior (en l’època de José Maria Aznar) l’11-M, el dia dels atemptats de Madrid on van morir més de dues-centes persones! Ell, com a ministre, era el responsable d’evitar-ho i també el d’informar a la ciutadania sobre qui eren els autors de la massacre. Però la seva feina no la va fer bé. Ni ho va saber evitar (i això que l’havien avisat de que podien passar fet d’aquesta mena i més després d’haver entrar Espanya en la guerra il•legal de l’Iraq, ni va informar de forma correcta a la població i, diguem-ho clar: va mentir en apuntar com autors a la banda ETA que seran el que seran, però no els autors aquest cop.
En el seu discurs de comiat, Acebes ha dit (i cito textualment el titular del Punt): “Acebes s’acomiada de la direcció del partit recordant que la línia dura dóna vots”. I quina és la línia dura? La que va fer Aznar al govern quan va tenir majoria absoluta i la que va fer el seu successor Mariano Rajoy a l’oposició. I bona part d’aquesta línia dura, recordem-ho, ha estat presentar Catalunya com l’origen de la majoria dels mals d’Espanya. Només per posar un exemple, quan s’estava debatent l’Estatut, el PP va promoure un referèndum per Espanya per votar en “contra”... De Catalunya! deia la gent que se’ls preguntava. No de l’Estatut que s’estava confeccionant, que d’això la gent en té poca idea... També la del no retorn dels papers de Salamanca, etc.
Adéu, Acebes, amb la teva marxa ni el PP ni Espanya ni ningú perdrà un gran personatge, si més no tot el contrari: una de les persones que més mal ha fet i ha deixat fer. Adéu i fins mai!

1 comentari:

ximo ha dit...

Efectivament, Acebes "era el responsable d’evitar-ho". Exactament igual que F. Gonzalez d'evitar el GAL.
Quant a relacionar la guerra d'Irak amb l'atemptat, jo tambe ho pensaba i desitjo amb tota la forçá que els fets no em contradiguen mai.
Una altra cosa, hi ha que si que perdra un gran personatge: "POLONIA"