dissabte, 7 de juny del 2008

CINQUANTA DIES ENTRE DECRET I DECRET

Els diaris d’avui i també alguns noticiaris s’han fet ressò d’una notícia que no per esperada té menys importància: la derogació del transvasament de l’Ebre. Potser algú li preferirà dir “la derogació del decret que permetia la interconnexió temporal dels sistemes hídrics de Catalunya per a casos d’emergència” o alguna cosa semblant. La realitat és que la canonada entre el CAT i ATLL no es farà. Des de la publicació del decret que la permetia han passat només 50 dies. Un curt espai de temps que ha donat per a molt, entre altres coses per a demostrar que qualsevol partit quan està al poder s’oblida de promeses polítiques i pactes signats per a beneficiar el gruix dels seus votants!
El govern de la Generalitat diu que una canonada o un altra es farà. Sinó que farà amb els quilòmetres de tubs que es van comprar? I les vàlvules i les comportes...
Les Terres de l’Ebre demanem que ens deixen tranquils. Volem viure sense sobresalts i sense tenir que marxar del nostre territori. Volem que d’una vegada per totes se’ns tracti com a catalans de primera i es realitzin totes les promeses i projectes per al progrés del territori. I també per a la conservació, especialment del nostre Delta.
Per primer cop, en aquest 50 dies he sentit dir a molta gent que a les properes eleccions votaran en blanc o no aniran a votar. Molts diuen que han perdut el seu referent. Siguin del PSC, d’ICV o d’ERC. Si volen recuperar aquest vot, el govern català haurà de posar-se a treballar ja a l’Ebre. No s’hi valen més excuses!