dimarts, 22 de juliol del 2008

INVERSIONS INÚTILS?

Avui el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat ha donat a conèixer un pla de millora de la xarxa viària d’arreu de Catalunya per valor de 17 milions d’euros. Respecte a les Terres de l’Ebre aquestes millores es faran a la C-12 entre Vinallop i Jesús i al terme municipal d’Amposta entre la torre de la Carrova (poc més o menys) i la N-340.
Encara que necessàries són del tot insuficients. Un espera una altra millora que vagi més enllà d’arranjar uns quants quilòmetres de fer (que de ben segur quan es va fer s’hi van posar menys capes de quitrà que les que s’haurien hagut de posar per a un acabat òptim)
Fa uns mesos ja vaig denunciar des d’aquest mateix blog que a l’alçada d’Amposta se’n van arranjar un 700 metres. Per a una obra d’aquestes “dimensions” no es va reparar en recursos humans i materials ja que hi va haver la mateixa maquinaria que s’hi sé n’haguessin arranjat 100. I em preguntava que, posats a fer, perquè no es feia la resta, també deteriorat!
La Generalitat s’ha compromès en fer la C-12 o l’Eix de l’Ebre autovia d’aquí uns anys (espero que pocs!) I un dels primers trams en convertir-se en “via ràpida” serà precisament el comprés entre Jesús i la N-340 al seu pas per Amposta, o sigui, més o menys el mateix que ara es vol arranjar.
Jo no dic que no fa falta un arranjament. Ja o vaig dir i o repeteixo, però no hauria segut millor destinat aquests diners en començar a fer la carretera de quatre carrils? Si no ha de trigar molts anys, la quantitat que ara s’invertirà serà poc menys que tirar-los! (els milions)