dijous, 31 de juliol del 2008

VENEZIA A L'EBRE?

Aquest mati m’han contat que una parella d’ebrencs, al fer escala a Venècia a la seva tornada de vacances, van trobar a l’alcalde d’un municipi de l’Ebre, a la directora d’un organisme de la Generalitat estretament relacionat amb el riu i a un representant de la Cambra de Comerç de Tortosa. Estranyats de veure’ls allí, els van preguntar sobre el motiu de la visita. Els van contestar que estudien fer un sistema de canals (a un lloc que desconec) per atraure el turisme.
Després me s’ha donat una altra teoria. Visitaven el delta del Po per veure en directe les solucions que han adoptat els italians per evitar-ne la regressió. La qual cosa em pareix una mica difícil de creure ja que no fa gaires mesos, diversos tècnics, representants de les comunitats de regants i del Departament d’Agricultura, haurien fet el mateix i, en aquest cas, ho sé segur.
Per tant, per a què serien necessaris tants viatges pagats en diner públic per a una mateixa finalitat?
La primera hipòtesi pot ser certa. Caldrà esperar la confirmació oficial dels propis “viatgers” o de les informacions periodístiques que puguin sortir sobre aquest tema.
Per cert, aquest que he mencionat abans no estaven sols, hi anava una delegació d’empresaris, alguns d’ells acompanyats i, després de la visita, diguem-li oficial, van fer un creuer per la Mediterrània (sempre segons la informació que m’ha arribat)