dimecres, 13 d’agost del 2008

DE LA "RAJOLA" AL PODER I DEL PODER A LA "RAJOLA"

Una de les noticies destacades avui al Periódico és la decisió de l’alcalde de Torredembarra (CiU), recentment nomenat a causa de la dimissió del seu predecessor del PSC per haver-se quedat aquest en minoria.
La decisió en qüestió ha estat el nomenament com a regidora d’urbanisme d’una persona que, professionalment, es dedica a assessorar una immobiliària i que té diverses finques al municipi.
Quan llegeixo coses així no puc per menys traçar paral•lelismes amb diversos polítics que ja exercien de promotors immobiliaris quan ostentaven els seus càrrecs públics i que després de haver deixat la política (o no) encara es relacionen amb el mont de la rajola, es a dir, de la construcció.
És veritat que en aquest darrer any, la construcció de vivendes, sobre tot de blocs de pisos, ha baixat considerablement, però això no impedeix que estiguin vulnerant una llei que els obliga a estar dos anys sense dedicar-se a temes immobiliaris (promoció i construcció)
Però en aquest país, ja sé sap, un dels mals endèmics és la lentitud de la justícia... i això si és que actua finalment en contra de qui vulnera la llei. En aquest cas no s’hi val a dir que no hi ha hagut denúncia prèvia, per això estan els fiscals per investigar els delictes allí on vegin indicis.
A Amposta, abans de les passades municipals, un ciutadà va fer una recollida de signatures en contra del que ell considerava irregularitats comeses en aquest món de la construcció. Després es va anunciar que les portaria a la fiscalia. Ha passat un anys i res de res. He sentit a dir que si finalment no les va presentar. No obstant, el tema va sortir prou als mitjans de comunicació per haver-li prestat més atenció per part de qui es pressuposa que fan complir la llei i més encara si no era el primer cop que es parlava d’aquest tema a la ciutat. Cal recordar que al ple de l’ajuntament, al menys, van ser dos cops on es van treure a la llum diversos afers urbanístics que relacionava edils municipals i empreses constructores.