dimecres, 20 d’agost del 2008

EL SUPERMERCAT PLUS TANCA A AMPOSTA

El supermercat Plus, que ara farà un any va obrir a Amposta prop de la seva sortida en direcció a la Ràpita, tanca.
Efectivament, aquest matí hem anat a comprar i estava quasi buit, amb aspecte de desolat. Hem vist com de les neveres traient els articles i els posaven a unes neveres portàtils. No hem pogut d’estar-nos de preguntar si tancaven i, efectivament, ens ho han confirmat les dependentes.
El supermercat plus té a Amposta un record: ha tancat dues vegades. El primer cop que ho va fer va ser quan estava als locals que avui ocupa el Lidl, a la plaça de la Castellania d’Amposta i que primer va ocupar una altra marca: el Peny Market.
Els supermercats Plus pertanyen a la multinacional espanyola Dia que, a la vegada són del grup francès Carrefour.
De moment el Dia ha “creat” un Dia Maxi, també a la plaça de la Castellania d’Amposta, al mateix lloc on ja s’ubicava el supermercat des de fa uns quants anys.
També cal recordar que Dia va ser el primer súper en arribar a Amposta a principis dels anys 80 i es va instal•lar al carrer Verge de Montserrat, on encara hi és i va ser la competència directa de la cooperativa la Unió integrada per molts veïns de la ciutat.

5 comentaris:

EMILI NIETO ALCOVER ha dit...

Aquestes coses es veuen venir quan hi ha tants de metres quadrats de superfície de distribució comercial en una ciutat de les dimensions d'Amposta (o com Tortosa, no és un tema local. No hi ha negoci per tothom.

A més a més, el sector dels supermercats econòmics estava especialment saturat a Amposta (PLUS, ALDI, LIDL).

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

El dia 2 d’agost, en el darrer número publicat fins ara per Vinaròs News (a l'agost fa vacances), amb qui col•laboro des de fa prop d’1 any, em va publicar un article sobre el comerç en general. T’invito a llegir-lo si és que no ho havies fet.
http://news.vinaros.net/v10/index.php?sec=elpartenon

EMILI NIETO ALCOVER ha dit...

Doncs ja l'he llegit. Tens raó amb el que expliques de la desparació del comerç tradicional, però, com això, també va passant amb moltes coses.
Els tallers mecànics petits no han suportat la introducció brutal de l'electrònica en l'automòbil i han mort a mans del concessionaris oficials (bastant més cars).
Quan gairebé s'havien mort les cosidores i les modistes, han nascut petits comerços (a Tortosa n'hi ha algú) que cusen, però.

Quan pareixia que els hipermercats ho mataríen tot, el sector de major creixement són els supermercats dins de les ciutats (dis-li Mercadona, dis-li Supermercats Fraga).

L'altre dia mirava un reportatge de cuina, i amb altres lectures que he fet, i sembla que la cuina de disseny (sense tenir en compte les declaracions del xef Santamaria) pot tenir els dies comptats i es tornarà a recuperar la cuina elaborada sobre producte de qualitat. Tot va i tot torna.

Finalment, de vegades aquests Leroys Merlins, Bricorames o Bauhaus tenen productes de pitjor qualitat que la ferreteria tradicional i de vegades amb preu més car." No es oro todo lo que reluce".

Cucafera ha dit...

El que sembla pero, es que Plus va ser absorvit per Dia, per tant, es Dia el qui ha tancat, no Plus. I com es logic la filial de Carrefour el que no podia fer es mantenir dues superficies de " descompte dur" tant prop una de l'altra ( plaça castellania)que ademes ha optat per reconvertir-lo en Maxi-Dia.

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Amb l’aprovació d’11.000 metres de superfície comercial per part de CiU i d’ERC, dintre de poc temps s’instal•laran a Amposta altres grans cadenes comercials. Es parla de Carrefour, de Decathlon i Leroy Merlin. Així que hi tornaria ha haver dues grans superfícies del mateix grup.