divendres, 1 d’agost del 2008

ON ES FIQUEN ELS MOSSOS?

Viatjo quasi tots els dies. No solc fer trajectes llargs, però el cotxe s’ha convertit, pràcticament en un annex de la meva persona! El trajecte que faig més sovint, per motius de la meva feina, és el d’Amposta a Tortosa i viceversa. Així que puc dir que la carretera de la Carrova me la conec quasi com ningú...
Diverses vegades us he parlat d’aquesta carretera, de l’increment de la circulació que s’ha produït, de les imprudències d’alguns vehicles, etc.
Però la pregunta és: On es fiquen els Mossos?
Abans de tenir competències en matèria de trànsit, veies sovint a un determinat punt del trajecte, just al costat d’un pont, un vehicle camuflat de la Guardia Civil, era el radar mòbil que servia per a capturar als més “fitipaldis”. Per cert en aquest pont que us acabo de dir, un dia va aparèixer una pintada que deia “T’estimo”. No sé si la va posar algú que els volia agrair alguna cosa o es la va escriure algú, més aviat en to de broma, després de ser “caçat” diverses vegades amb una velocitat superior a la permesa...
Quan els Mossos d’Esquadra van assumir les competències de trànsit, al principi també se’ls veia i sovint utilitzaven els mateixos mètodes que els seus predecessors. Es a dir, radar camuflat al mateix lloc. Poc a poc van aparèixer altres mesures, com el radar fix de Vinallop o les caixes grogues que de tant en tant encadenen als senyals verticals i a altres punts d’amarratge de la carretera i que hi posa “radar”. Encara que més d’un es deu de preguntar si de veritat hi ha un radar dintre o es simplement per dissuadir els conductors més temeraris.
Però el cert es que, darrerament, res de res. Ni radars, ni caixes grogues ni tan sols la presència d’una patrulla de la policia autonòmica.
Y dit tot això, us explicaré el que m’ha passat aquest matí. Anant cap a la meva feina, de sobte he vist pel retrovisor un 4x4 amb actitud “amenaçadora” de voler-me avançar. Només ho ha impedit, no la meva velocitat que en aquells moments rondava els 95 Km/h, sinó l’arribada d’un altre vehicle en sentit contrari. S’ha esperat que aquest passes i ni tan sols la presencia del senyal de prohibit avançar i de la corresponent línia contínua l’han fet repensar dels seu propòsit. Així és que ha fet pràcticament tota la maniobra xafant la ratlla. Però és que després, en menys d’1 quilòmetre m’ha avançat, per aquest ordre, un taxi adaptat d’una empresa de “transports” d’Amposta, un turisme de gran cilindrada que, fins i tot m’ha tancat perquè quasi no tenia lloc on ficar-se i finalment un altre cotxe més petit d’una casa comercial. Jo mentre havia augmenta una mica la velocitat i possiblement, en el moment de ser avançat pel darrer, circulava a 105 Km/h. (la velocitat màxima de la carretera és de 100 Km/h) O sigui, tots han hagut de superar en escreix la màxima velocitat permesa!
On es fiquen els Mossos? Només la seva presència serveix com a mesura dissuassòria a l’hora de córrer o efectuar maniobres perilloses o inadequades i si a sobre, de tant en tant fiquen alguna multa i retiren algun puntet, encara escarmenten més a aquests tipus de conductors!