divendres, 22 d’agost del 2008

VOLUNTARIAT I PICARESCA, LES DUES CARES DEL DOLOR

Mentre diversos equips de voluntaris, molts d’ells de la Creu Roja, s’han desplaçar a Madrid per ajudar als familiars de les víctimes del l’accident aeri, altra gent intenten estafar als ciutadans demanant-los diners per ajudar, precisament, a aquests familiar.
Efectivament, avui ho ha publicitat la policia autonòmica i ja ha sortit per diversos mitjans de comunicació que, un grup d’estafadors, està demanant aportacions econòmiques per tal d’ajudar a les famílies de les víctimes de l’accident d’abans d’ahir a Madrid. I és que la picaresca no té límits...
Mentre, voluntaris especialistes en psicologia, medicina, fisioteràpia, etc., s’han desplaçat a Madrid per tal de donar suport a aquests familiars, així com ajudar-los en altres tasques no menys importants.
Un d’aquests voluntaris, m’ho ha confirmat ell mateix, és l’amic Paco Túnez, voluntari de l’assemblea local de la creu Roja de Tortosa.
Precisament aquest matí he intentat trucar-lo i ha rebutjat la meva trucada. Moments més tard m’ha enviat un missatge dient-me que ja em trucaria ell, que en aquells moments necessitava descansar.
I és que les tasques de suport a tots els familiars i amics dels 153 difunts ha de ser una labor molt dura. Si ja és difícil treballar en unes condicions de dolor extrem i desolació, hi ha que sumar-li en aquest cas la magnitud de la tragèdia amb centenars (per no dir milers) de persones totalment desconsolades davant la irreparable pèrdua d’un ser estimat (i en algun cas, segurament, més d’un)
Des d’aquí vull donar-los tot el meu alè a tots els voluntaris de forma infatigable i desinteressada estan acompanyant en aquestes hores baixes a tota una multitud de persones totalment abatudes.