dimarts, 9 de setembre del 2008

EL PENSAMENT DELS "ALTRES CATALANS" A LA VANGUARDIA

Fa unes poques setmanes vaig fer una carta destinada a la majoria de mitjans de diaris (Diari de Tarragona, el Punt, la Vanguardia, el Periódico, etc.) i alguna revista com el Triangle. Alguns me la van publicar, suposo que no tots. Evidentment no tinc la capacitat per “controlar-los tots”.
Un dels diaris que no “controlo” és la Vanguardia. L’altre dia, per casualitat, com passa quasi sempre, el vaig veure publicat a la seva pàgina d’Internet amb tres comentaris.
Per aquells que no sabeu de que va (potser la majoria de vosaltres ja vàreu tenir l’ocasió de llegir-lo a un d’aquests diaris o aquí mateix), el torno a reproduir i, al final, fixeu-vos amb els comentaris que em van deixar. Ja sabeu que l’ordre de publicació és la inversa (o sigui, el de baix de to, és el primer)

EL REBUT DE L’AIGUA
Mentre el director de l´Agència Catalana de l´Aigua demana un debat sobre com s´ha de repercutir al rebut de l´aigua el sobrecost que significa la inversió en noves captacions, quilòmetres de canonades, dessalionitzadores i interconnexions de xarxes, ja que el preu de l´actual rebut no arriba per fer front a tota aquesta despesa suplementària, jo pregunto: ¿les Terres de l´Ebre haurem de tornar a ser solidàries i participar en el copagament del suplement del rebut de l´aigua? És evident que al sud de Catalunya, igual que a l´oest, el nord i d´altres zones, no hi ha cap tipus de problema d´abastiment d´aigua. El dèficit hídric el pateix la zona metropolitana de Barcelona i, en menor mesura, el Camp de Tarragona. Així, si ja se´ns demana ser solidaris amb les aportacions de cabals, per què hauríem de pagar per unes infrastructures que no utilitzarem?
I per acabar, una darrera pregunta: ¿algú s´ha plantejat mai ajudar a pagar als ciutadans de les Terres de l´Ebre el sobrecost que suposa, per exemple, que els nostres fills vagin a estudiar a Tarragona, Barcelona i fins i tot Girona (transport, allotjament, etcètera) quan les beques d´estudis són nul • les o insuficients? Cosa que no passa amb els joves d´aquestes ciutats, que poden seguir residint a casa seva.

3 COMENTARIOS
Ahora que tenemos libertad... | 28/08/2008, 14:37 | |
Hablando de tribus del país. 21 pueblos de La Segarra y L'Urgell no tienen agua potable desde agosto de 2006. Aunque garantizan el agua de boca para TODOS los catalanes.
Notificar comentario inapropiado
pere | 27/08/2008, 11:04 | |
Hauran de pagar els habitants de l'area metropolitana les excesives carreteres del sud de Catalunya per quatre gats? Si es comenca a mirar el que toca i no toca pagar anem malament. Es la diferencia entre un pais i una tribu.
Notificar comentario inapropiado
carles | 27/08/2008, 09:59 | |
No se, potser perquè els embassaments van ser pagats per tots, les autopistes per tots, els hospitals per tots...

Per si algú ho vol llegir directament de la pàgina de la Vanguardia:

http://www.lavanguardia.es/lv24h2007/20080827/53528102020.html

La meva resposta als comentaris anteriors només la publicaré aquí.

A Carles li respondria que, efectivament, els embassaments, autopistes i hospitals els hem pagat entre tots. També per nosaltres! Com la gent de les Terres de l’Ebre també paga els hospitals i carreteres que els fan a l’àrea metropolitana! Sobre els embassaments... En que ens beneficiem dels que temin a l’Ebre. Una causa important de la regressió del delta de l’Ebre, és precisament, la retenció de sediments que es produeix als pantans.

A Pere, que demostra un menyspreu total cap a la gent d’aquí, cal dir-li que, la gent de l’Ebre pensem que les carreteres encara són insuficients i en reclamem més i millors (com la autovia A-7 que ja funciona d’Hospitalet de l’Infant fins a Tarragona) I quan reclamem la gratuïtat dels peatges, no ens ho donen a la primera, no... I la sortida de Tarragona ja fa molts anys que és de franc.
Segurament, els camacus com Pere (o el que sigui) voldrien venir a les Terres de l’Ebre com aquells que fan un safari a l’Àfrica. Que les carreteres encara fossin de terra i que els nostres impostos anessin destinats a fer més gran encara l’àrea de Barcelona.
Finalment a “Ahora que tenemos libertat”, què li he de dir... Té tota la raó de queixar-se, però cadascú defensa el d’ell. El problema de manca d’aigua no li podem solucionar des de les Terres de l’Ebre. Que es queixi als polítics que representen el seu territori, són ells els que s’han de preocupar del problema. Però seria un altre debat.