dilluns, 1 de setembre del 2008

L'URBANISME VALENCIÀ

Què serà que hi ha cops que les noticies no ens sorprenen? Avui per exemple... He llegit al Punt que “el Tribunals de Justícia europeu admet a tràmit la denuncia contra la llei urbanística valenciana”. Tampoc ens ha de sorprendre gens ni mica un altre petit titular sobre el mateix tema: “El govern de Camps prepara un recurs”.
Els que hem militat de forma activa dintre del moviment anti-transvasament de l’Ebre, si una cosa teníem clara (i seguim tenint), és que si València demana aigua, no és per a regar la rica horta de la comunitat, sinó per poder seguir construït macrourbanitzacions i camps de golf! I és que el creixement urbanístic ens els darrers anys ha estat desmesurat. S’ha construït sense cap tipus de mirament. S’han ocupat espais protegits o que hi estaven i es van cremar (Terra Mítica) Tothom coincideix que Benidorm, d’allí on va ser alcalde Zaplana, la construcció és tot un despropòsit i un clar exemple del que no s’ha de fer. I així podríem segui amb Marinador, etc. I els projectes que encara s’han de realitzar com Marinador 2, al terme de Cabanes...
El Tribunal europeu renya l’espanyol per no haver evitat que prosperés la llei. Està clar que quan a Madrid governava el PP, mai hauria interposar un recurs en contra del que és una de les seves principals fonts de vots... Però ja fa més de 4 anys que a Madrid governa un partit que es qualifica de progressista i d’esquerres. Així, com no van presentar un recurs en contra de la normativa valenciana?
Alguns creuen que al valencià de classe mitjana, el que tradicionalment havia votat socialista, ja els hi està bé aquest model de creixement “insostenible”. Això crea riquesa... I quan hi ha riquesa, tothom hi surt guanyant, encara que, evidentment, no agradi a molts d’altres.
La PDE, aquesta tardor, ja ha anunciat que “vigilarà de prop” el canal Xerta-Riu Sénia. Fa uns anys, fins i tot jo pensava que seria un element per a fer prosperar els pagesos de les nostres terres. Després veus que entre els promotors hi ha alguns personatges que sempre han mirat més pels seus interessos que no pel dels altres (encara que ho disfressen molt bé) Finalment te’n adones que, efectivament, per molt telefèrica que sigui la canonada, en un moment donat, quan a algú l’interessi, pot tallar per on vulgui i tornar a empalmar-ne un altra que permeti portar l’aigua fins al N de Castelló! Si ho recordeu, alguna cosa així es volia fer (he dit volia?) amb l’interconnexió de xarxes!