divendres, 31 d’octubre del 2008

SENSACIÓ D’HAVER VISCUT UNA PÀGINA DE LA HISTÒRIA

Avui a Amposta s’ha celebrat l’acte que donava per acabat el desplegament dels Mossos d’Esquadra a tota Catalunya. Ha estat un acte solemne. Prova d’això és que han estat presents els tres homes forts del Govern de la Generalitat: el President Montilla, el vice-president Carod Rovira i el Conseller d’Interior i Relacions Institucionals Saura. Però també hi eren la Consellera de Justícia. Montserrat Tura i qui va era el Conseller de l’Interior quan va començar el desplegament dels Mossos a la comarca de l’Osona, Pomès, el delegat del govern central a Catalunya, Rangel, a més dels comandaments del propi cos i d’altres comandaments de rang inferior. Fins i tot qui va ser el Major dels Mossos duran 10 anys, el paulsenc Joan Unió.
Com he dit avui, un acte com aquest no es tornarà a repetir a Amposta. Se’n podran fer d’un altre tipus, amb diferents protagonistes, de molta més rellevància, però com aquest segur que no. Si dic que m’he emocionat, ús enganyaré. L’acte en si no ha aconseguit posar-me la “pell de gallina”. Possiblement el moment més emotiu ha estat el cant de l’himne nacional de Catalunya, els Segadors, mentre mossos amb el vestit de gala enlairaven la senyera. Les notes de l’himne les ha tocat una orquestra de l’IES Montsià d’Amposta dirigides pel planer Xavier Forné.
No obstant (i ja dintre del terreny més privat) el moment més emotiu ha estat la trobada amb l’Àngel Magarzo, un sergent de la primera promoció a qui vaig esmentar en l’article que va publicar Vinaròs News el passat diumenge. Magarzo “nascut” a Ulldecona, de mare de Batea, va marxar a Barcelona quan tenia 13 anys. Des de llavors fins avui només ens havíem vist un cop Barcelona ja farà uns 10 o 12 anys. El retrobament d’avui ha estat molt emotiu. Com també ha estat per ell conèixer a l’alcaldessa d’Ulldecona Núria Ventura.
He de dir que no he entrat a la nova comissaria dels Mossos, situada prop de la plaça de la Castellania d’Amposta, concretament al carrer la Galera. Però no té cap importància.